Richmond za svetovno prvenstvo plačal 4.1 milijona dolarjev

Richmond za svetovno prvenstvo plačal 4.1 milijona dolarjev
14.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Organizatorji letošnjega svetovnega prvenstva so objavili celotno finančno konstrukcijo. Končna številka je 4.1 milijona dolarjev.
Letošnje svetovno prvenstvo je bilo sprejeto zelo dobro, tudi po organizacijski plati večjih pripomb ni bilo. Skupno je organizacija Richmond od kandidacijskega postopka do dirke stala več kot štiri milijone dolarjev.

V to je vštetih vseh sedem dni dirkanja in še trije dnevi zapore cest pred prvenstvom, ko so kolesarji opravljali oglede prog. Dva milijona so organizatorji porabili v treh letih pred prvenstvom, največ za licenciranje in operativne stroške, všteti pa so tudi potni stroški ekipe, ki je potovala na prejšnja tri prvenstva opazovat organizacijo.

Priprava proge je stala dobrih 35 tisoč dolarjev, za marketing in promocijo pa so, nekoliko presenetljivo, zapravili le slabih 20 tisočakov. Največjo postavko so predstavljali stroški policije in reševalnega osebja, ki so presegli mejo 200 tisoč dolarjev. Skupno so se stroški same organizacije tako ustavili pri 1.757.096 dolarjev.

V proračun pa ni vključenih šest milijonov, ki jih je zvezna država Virginija namenila za obnovo tlakovanih predelov in na nekaterih mestih novo asfaltno podlago. Skupno tako prvenstvo nikakor ni bilo poceni, a mestne oblasti verjamejo, da se jim bo vložek več kot povrnil v prihodnjih letih.  
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ