Ridevirtual: "Milano-Sanremo je obujen v virtualnem svetu"

Ridevirtual: "Milano-Sanremo je obujen v virtualnem svetu"
18.03.2020 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Klasiko Milano-Sanremo, ki velja tudi za najdaljšo enodnevno klasiko so letos odpovedali. Zdaj lahko zaključek odpeljete virtualno.

"Milano-Sanremo je obujena v virtualnem svetu in tako omogočimo kolesarjem, da lahko doma prevozijo zadnjih 57 kilometrov te dirke," so v izjavi za javnost zapisali sicer organizatorji prave klasike Milano-Sanremo. Gre za sodelovanje z Garminom. "Vožnja" bo mogoča v soboto, 21. marca od 11. do 18. ure. Prevozili boste lahko zadnjih 57 kilometrov znamenite dirke.

Torej ključne odseke, vključno z vzponi Tre Capi, Cipressa in Poggio. Cilj pa seveda ulica Via Roma v Sanremu. Registrirate se lahko na garminovi spletni strani. Vsi sodelujoči bodo sodelovali tudi v posebnem Garminovem izzivu. Tekmovanju, kdo bo od 22. do 29. marca prevozil več kilometrov. Pri tem ne bo pomembno, katero progo bodo tekmovalci izbrali. RCS Sport bo vsem nastopajočim podelil deset evrov popusta pri prijavi na Gran Fondo Il Lombardia 2020.

In še podrobnosti zadnjih kilometrov dirke, ki jo je lani dobil Julian Alaphilippe. Ključna klanca sta Cipressa, ki so jo v traso prvič uvrstili leta 1982 in Poggio. Prvič je bil na sporedu leta 1961. Cipressa je dolga 5,6 km, povprečni naklon pa je 4,1-odstoten. V preteklosti so na tem klancu mnogi napadali, a se je prevečkrat izkazalo, da so imeli potem sprinterski vlaki dovolj časa za organizacijo. Tako so večino poskusov uspeli zatreti še pred zadnjim vzponom - Poggio.

Ta se začne devet kilometrov pred ciljem. Dolg je 3,7 km. Povprečni naklon je nekaj manj kot 4-odstoten, a je najstrmejši del tik pod vrhom. In tu se v zadnjih letih vrstijo napadi tistih, ki se za zmago ne želijo boriti v sprintu glavnine. Zadnje tri izvedbe dirke so se odločale že na Poggiu, kar jasno povedo imena zmagovalcev: Alaphilippe, Nibali in Kwiatkowski. Nihče od njih ni tisti pravi sprinter. Seveda pa je po vzponu še tehnično zahteven spust, ki ga je lani odlično odpeljal Matej Mohorič. Na koncu je bil peti. Zadnja dva kilometra sta ravninska. Ponavadi tam spremljamo ubežnike in tik za njimi večjo skupino, ki jih poskuša ujeti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ