Rigoberto Uran: Že od decembra razmišljam samo o Touru

Rigoberto Uran: Že od decembra razmišljam samo o Touru
13.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Lani je dirko po Franciji končal na drugem mestu. Drugi je bil na olimpijskih igrah v Londonu in dvakrat drugi na Giru. Zdaj pa je prišel na dirko po Sloveniji.

Rigoberto Uran je, potem ko je dirko po Italiji dvakrat končal na drugem mestu, lani zablestel še na dirki po Franciji. Kolumbijec je bil tisti, ki je dobil etapo in je na koncu še najbolj ogrožal Chrisa Frooma in se mu na koncu celo približal na manj kot minuto zaostanka. In zdaj je tukaj, v Sloveniji. Ni želel na Criterium du Dauphine ali dirko po Švici.

“Vesel sem, da sem prišel sem. Letos sem naredil vse za Tour. Švica je predolga, deževna. Mraz je tam, tako da sem si rekel, da pridem v Slovenijo,” je na novinarski konferenci dejal Uran. Zaenkrat resnično vse moči usmerja v Tour. Letošnja sezona zanj namreč ni najboljša, a to ga ne skrbi: “Že od decembra je vse podrejeno Touru. Vse priprave, vse dirke, tudi dirka po Sloveniji je namenjena temu.” Uran je na novinarsko konferenco zaradi pozno opravljenega treninga zamudil, a vendar je bil dobro razpoložen in z veseljem je odgovoril tudi na vprašanje, če bo petdnevna preizkušnja dovolj za preverjanja forme:

“Ravno prav. Švica bi bila predolga. To je ravno prav. Saj je potem na Touru 21 etap. Dovolj bo.” Glede na to, da je mojster za etapne dirke, je logično, da spada tudi tukaj med glavne favorite. A Uran o tem prav veliko ni želel povedati, poudaril je le: “Tu sem zaradi priprave na Tour. Morda mi uspe dobiti eno etapo. Upam. Za skupni seštevek pa imate tam prvega favorita. On je pravi favorit.” Seveda je pokazal na Primoža Rogliča.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ