Rio OI: Španci z Valverdejem, Italijani z Nibalijem

Rio OI: Španci z Valverdejem, Italijani z Nibalijem
18.07.2016 AVTOR: D. Z.
Prav zanimivi postavi za olimpijske igre sta razkrila italijanski in španski selektor. Pri enem prevladujejo Movistarjevi kolesarji, pri drugem pa Astanini.

V teh dneh bodo bolj ali manj vse reprezentance razkrile imena kolesarjev, ki jih bodo zastopali na olimpijskih igrah v Riu. Selektorji nekaterih reprezentanc, kot so kolumbijska, britanska, francoska in nenazadnje tudi slovenska so to že storili. Določene še čakamo.

Čakanja pa je konec za Špance in Italijane. Najprej v Španijo. Španski selektor ima na voljo pet mest. Štiri od teh bodo zasedli kolesarji Movistarja. To so Imanol Erviti, Ion Izaguirre, Jonathan Castroviejo in kapetan Alejandro Valverde. Družbo jim bo delal Katjušin hribolazec Joaquim Rodriguez.

Za podoben pristop se je odločil tudi italijanski selektor Davide Cassani. Kar trije kolesarji, ki bodo odpotovali v Rio letos vozijo za Astano. To so Diego Rosa, Fabio Aru in Vincenzo Nibali. Pridružila se jim bosta še Alessandro De Marchi in Damiano Caruso, sicer člana moštva BMC. Zanimivo.

Vincenzo Nibali bo nastopil že na tretjih olimpijskih igrah. V Pekingu cestne dirke ni končal, v kronometru pa je bil 15. V Londonu je nastopil samo na cestni preizkušnji, ki jo je končal na 101. mestu. Proga v Riu pa naj bi bila pisana na kožo hribolazcem, tako da Nibali upa, da bo tam lahko posegel povsem na vrh.

»Verjamem v to ekipo. Imamo dva kapetana in tri preizkušene pomočnike. De Marchija sem srečal na Poljskem in tam me je prepričal. Podobno, kot preostali štirje, ki na Touru dobro dirkajo. Take izbire niso nikoli lahke, še posebej težko je nekoga pustiti doma. Italija bi si zaslužila več kot pet mest, « je dejal prej omenjeni Cassani.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ