Robert Vrečer bežal večji del etape, Marko Kump napadal!

Robert Vrečer bežal večji del etape, Marko Kump napadal!
04.10.2013 AVTOR: D. Z.
V 2. etapi dirke Tour de l'Eurometropole se je z dolgim pobegom izkazal Robert Vrečer, zmagovalec etape pa je bil po sprintu glavnine John Degenkolb.

Na etapni dirki prve kategorije v Belgiji nastopata tudi dva Slovenca, in sicer Marko Kump in Robert Vrečer. Prvo etapo je po dobrih štirih urah in 20 minutah dirkanja v sprintu glavnine dobil Jens Deusschere. Druga etapa je bila krožna s startom in ciljem v mestu Poperinge.

Dolga je bila dobrih 170 kilometrov. Večji del etape so bežali štirje kolesarji. Robert Vrečer, Johnny Hoogerland, Johann van Zyl in Sebastian Lander. A glavnina je imela ubežnike pod nadzorom.

Še preden pa jih je uspela ujeti, je bil ritem v tej glavnini tako hud, da je razpadla na tri dele. Sledil je nov napad kolesarjev moštva Saxo Tinkoff, v glavni vlogi pa je bil kar Marko Kump. Kljub temu, da je bila na zadnjem vzponu v ospredju samo še manjša skupina kolesarjev, jih je na spustu in ravnini proti cilju večja skupina iz ozadja uspela ujeti.

Prišlo je še do nekaterih neuspešnih napadov, a sledil je sprint glavnine. Najmočnejši pa je bil Nemec John Degenkolb. Drugi je bil Drucker, tretji pa zmagovalec prve etape Debusschere. Marko Kump je bil 112., Robert Vrečer pa 150.

V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Debusschere, ki ima dve sekundi prednosti pred Michaelom Morkovom in štiri pred Degenkolbom. Marko Kump je 110., Robert Vrečer pa 155. Do konca dirke sta še dve etapi, zadnja se bo končala v mestu Tournai.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ