Robert Vrečer: Ko okusiš to hitrost, se ti vse ostalo zdi počasi!

Robert Vrečer: Ko okusiš to hitrost, se ti vse ostalo zdi počasi!
11.06.2013 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer je eden izmed junakov 4. etape dirke po Švici. Dobil je vse tri gorske cilje in oblekel tudi rdečo majico. "Obljubim, da se bom boril zanjo," je dejal Vrečer.

Dirka po Švici, lestvica v boju za rdečo majico
1. Robert Vrečer (Slo) Euskaltel-Euskadi 19 točk
2. Roman Kreuziger (Cze) Team Saxo-Tinkoff 12
3. Jens Voigt (Nem) RadioShack Leopard 12
4. Olivier Kaisen (Bel) Lotto Belisol 10
5. Mathias Frank (Švi) BMC Racing Team 8
6. Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 8
7. Thibaut Pinot (Fra) FDJ 6
8. Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling 6
9. Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team 5
10. Marcel Wyss (Švi) IAM Cycling 5

Končno do pravega pobega
Robert Vrečer se je v 161 kilometrov dolgi četrti etapi dirke po Švici v pobeg podal takoj po startu. Pridružila sta se mu Oliver Kaisen in izkušeni Nemec Jens Voigt. Hitro so našli skupni interes. "Končno mi je uspelo ujeti pravi pobeg. Kaj hitro smo si privozili štiri minute prednosti, vendar nas glavnina dlje ni pustila," je dejal Vrečer.

"Ko sem videl, da nas vseskozi nadzirajo na treh do štirih minutah, sem vedel, da bo končni rezultat težko dosegljiv," je še razkril kolesar Euskaltel Euskadija, ki je tako hitro spremenil načrte: "Zato sem se osredotočil na gorske cilje. Uspelo mi je dobiti vse tri."

"Ta Jens je res neverjeten"
A ne zgolj nad izjemnim dosežkom, tudi nad tem, kar se je dogajalo v zadnjih kilometrih, je Vrečer upravičeno navdušen: "Bolj impresionantno je bilo to, s kakšno hitrostijo sva z Jensom drvela proti cilju. Ko enkrat to okusiš, se ti vse ostalo zdi počasi. Ta Jens je res neverjeten."

In prav zdaj že lgendarni Voigt ga je napadel pet kilometrov pred ciljem. Vrečer je sicer popustil, vendar ne njemu ne Voigtu na cilj ni uspelo priti pred glavnino s sprinterji. A Vrečer je imel kljub temu razlog za veselje. Na gorskih ciljih je zbral dovolj točk, da je oblekel rdečo majico vidlnega v tem točkovanju. Tako je prehitel Romana Kreuzigerja:

Prva majica v Pro Touru
"Priznati moram, da je bila majica po prihodu v cilj zame veliko presenečenje, saj točk nisem sešteval. Vesel sem, da mi je uspelo, saj je to zame prva majica v Pro Touru." In v naslednjih dneh bo imel priložnost, da to ne bo zadnja. Peto etapo bo odpeljal v rdeči majici, ki si jo še kako želi čim dlje obdržati Zato so njegove besede jasne: "Obljubim lahko, da se bom boril zanjo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ