Robert Vrečer: Mislil sem, da sem bolje pripravljen!

Robert Vrečer: Mislil sem, da sem bolje pripravljen!
13.03.2013 AVTOR: D. Z.
Robert Vrečer se je na dirki Tirreno-Adriatico vrnil po poškodbi ključnice, ki jo je staknil ob padcu 3. februarja na Majorki. V Italiji je sicer odstopil, vendar je prepričan, da ga čakajo boljši časi.

Pomanjkanje treninga se zelo pozna
Za Robertom Vrečerjem je zares težak začetek sezone. Kljub padcu in poškodbi ključnice se je hitro spravil na kolo, vendar pa je večino treningov opravil na trenažerju. Tam treningi seveda kljub trudu še vedno niso tako učinkoviti kot tisti pravi treningi na cesti.

»Priznati moram, da sem pred Tirrenom menil, da sem bolje pripravljen. Sploh po tistih štirih treningih, ki sem jih opravil na Primorskem. Vendar pa se je kasneje izkazalo, da se mi pomanjkanje treninga zelo pozna, « nam je sporočil Vrečer, ki se še oddiha po etapni dirki Tirreno-Adriatico. To je končal dan pred koncem, v tisti epski šesti etapi z neverjetnimi tudi 30-odstotnimi vzponi, kjer se je predčasno ustavilo več kot 50 kolesarjev.

"Tudi trener ni mogel verjeti"
»Pobiralo me je iz dneva v dan. Dodatno je svoje naredil še dež v prvih treh dneh. Konec koncev pa, glede na to, kako sem se vozil v prvih etapah, mi tudi trener v ekipi ni verjel, da sem pred dirko naredil samo štiri prave treninge na cesti. To sem vzel kot kompliment, « je nekaj pozitivnega v vsem skupaj še našel Vrečer. Zdaj ga čaka naporen konec tedna. Najprej bo že v četrtek nastopil na dirki GP Nobili, v nedeljo pa še na prvi klasiki.

Govorimo seveda o dirki Milano-Sanremo, kjer morajo kolesarji premagati nekaj manj kot 300 kilometrov. Seveda gre za najdaljšo klasiko v sezoni. »Posebnih ciljev za ti dve dirki nimam, saj še nisem v pravi formi. Drugače pa dvig forme pričakujem za dirki Morevita in dirki Castilla y Leon. Nato pa še za Giro. Tak je zaenkrat načrt, « je še zaključil Vrečer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ