Robi Jenko drugi v Bjelini: "Zmagal pametnejši."

Robi Jenko drugi v Bjelini: "Zmagal pametnejši."
30.04.2017 AVTOR: D. Z.
Robi Jenko je na dirki od Beograda do Bjeline v sprintu zasedel drugo mesto. Zmagal je Barnabas Peak. Tadej Pogačar šesti na Poljskem.

Organizatorji so že po tradiciji v tem času pripravili enodnevno dirko druge kategorije Beograd – Banja Luka. Govorimo o prvi izmed dve dirk v dveh dneh v tem predelu.

Ta se je končala v Bjelini. Na startu je bilo kar 170 kolesarjev iz 25 držav. Kolesarji so morali premagati 135 kilometrov. V ospredju sta dolgo vztrajala dva ubežnika, ki pa ju je glavnina ujela okrog 20 kilometrov pred ciljem. Po dobrih treh urah dirkanja je prišlo do sprinta glavnina. Na poti proti zmagi je bil Robi Jenko, letos član primorske ekipe MebloJogi Kult Solkan. A tik pred ciljem ni bil dovolj pozoren in prehitel ga je Barnabas Peak. Jenko je bil drugi, tretji pa Dušan Rajović.

Gašper Katrašnik je bil peti. Jaka Primožič (KK Kranj) je zasedel šesto mesto, deveti pa je bil Matic Grošelj (Rog Ljubljana). “50 metrov pred ciljem sem videl, da imam kar precejšnjo prednost pred ostalimi. Deset metrov do cilja sem že dvignil roke, vendar sem spregledal Madžara, ki me je ugnal na črti. Danes je zmagal pametnejši, ” je za uradno facebook stran moštva MebloJogi Kult Solkan dejal Jenko in dodal:

“Naredil sem napako, kateri sem se prej smejal. Kot otrok. Ni opravičila. Sicer je tudi drugo mesto zame in za ekipo, ki se je danes izkazala ob lovljenju ubežnikov nad pričakovanji. Hvala ekipi. ” Na odru sta bila vseeno dva člana slovenskih klubov. 3. Rajović je v uradni izjavi za javnost dejal: “Nismo imeli sreče. Katrašnik je 300 metov do cilja še z dvema kolesarjema zavil na napačno cesto. Jaz sem cilj poznal od lani in sem zavil desno.

Drugi najboljši Slovenec je bil Katrašnik: “V zadnji kilometer je prišla vsa skupina skupaj. Šprint pa je bil zelo kaotičen, 300 metrov do cilja se je cesta razcepila, na razcepu pa ni bilo nikogar, da bi usmeril skupino. Kolesar na čelu je zavil na napačno stran ceste, nekateri pa so zavili pravilno. Na koncu rezultat glede na razplet ni slab. Sem pa prepričan, da smo bili dovolj močni za zmago. ” Jutri bodo kolesarji nastopili še na dirki od Tesliča do Banja Luke. Dolga bo 185 kilometrov.

POLJSKA
Omenimo še odličen začetek mladih kolesarjev Roga Ljubljane na dirki Carpathian Couriers, ki je namenjena mlajšim članom. Govorimo o dirki na Poljskem.

Za kolesarji je prolog v mestu Tarnow. Dolg je bil 3,1 km. Najhitrejši je bil domačin Piotr Konwa. Odlično je preizkušnjo odpeljal tudi Tadej Pogačar, ki je z zaostankom štirih sekund zasedel šesto mesto. Žiga Ručigaj je bil deseti, Žiga Jerman 21., Izidor Penko 22., Tilen Finkst pa 34. Ekipa Rog Ljubljana je najboljša v razvrstitvi ekip, Počagar pa drugi med mladimi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ