Robi Jenko: Zaradi prerivanja Italijana ob stopničke

Robi Jenko: Zaradi prerivanja Italijana ob stopničke
01.09.2015 AVTOR: D. Z.
Na nedeljski dirki Hrvaška - Slovenija je v zaključku prišlo do prerivanja, ki je Robertu Jenku preprečilo uvrstitev na stopničke.
.

Spomnimo. V nedeljo se je Marko Kump na dirki Hrvaška ? Slovenija veselil 17. zmage v tej sezoni. Dirka se je končala v središču Novega mesta in tam je Kump letos slavil že trikrat. Že pred startom je bil favorit in v sprintu je to tudi dokazal. Potem pa smo videli boj za preostali mesti na stopničkah. Filippo Fortin je bil drugi, Mattia Gavazzi pa tretji. A prav izkušeni Italijan je v zaključku očitno na sporen način prišel do tega rezultata. Robi Jenko je namreč zasedel četrto mesto, lahko pa bi bil višje, pravi.

?Sprint prek kandijskega mostu se vedno začne zelo zgodaj, saj moraš pravo pozicijo imeti že pred ovinkom. Idealna pozicija je nekje med tretjim in šestim mestom. A to vedo vsi, zato pa pride do prave borbe. Vem, da Kump to pozicioniranje pred sprintom obvlada, zato sem mu že pred dirko rekel, da mu bom poskusil čim več časa slediti. Če mu ostanem v zavetrju, bi zasedel drugo mesto. To sem tudi storil in ga imel na očeh vse od Otočca naprej,? je z nasmehom pojasnjeval Robi Jenko, ki se je s četrtim mestom sprijaznil.

A tudi na fotografijah je jasno, da mu ni ravno vseeno, na kakšen način je izgubil tretje: ?Kilometer pred ciljem sem se vozil okrog 20 pozicije in bilo me je strah, da sem preveč v ozadju. A odprla se je prosta pot in na most sem priletel med prvimi petimi. Za Kumpom in Fortinom. Nekje 150 metrov pred ciljem me je od zadaj z rokami začel odrivati Gavazzi. To me je vrglo s tira in Gavazzi me je prehitel za nekaj centimetrov.? Kolesar ljubljanske Radenske je tako zamudil lepo priložnost za vidnejši rezultat:

?Vem, da je Gavazzi hitrejši, a če bi igral pošteno igro, z rokami na balanci, bi moral izbrati zunanjo linijo in bi mu zmanjkalo časa za prehitevanje. Stopničke so bile realno dosegljive. Če pa pogledam imena, ki so bila pred mano, sem lahko tudi s četrtim mestom zadovoljen. Po cilju je je Kump v šali vprašal, zakaj mu nisem sledil. Morda bom naslednjič bližje,? je še povedal Jenko in o dejanju Gavazzija še zaključil: ?Lahko me porivaš s komolci, glavo, koleni ? Vendar, dlani imej na balanci.?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ