Roche: "Če ga dobite mrtvega, sem prvi osumljenec"

Roche: "Če ga dobite mrtvega, sem prvi osumljenec"
21.07.2010 AVTOR:
V 15. etapi dirke po Franciji se je dogajalo marsikaj. Vendar ne samo med Contadorjem in Schleckom. V ozadju je do nesoglasij prišlo tudi med dvema kolesarjem moštva Ag2R.
Nicolas Roche in John Gadret. Oba kolesarja nekdanjega moštva Tadeja Valjavca Ag2R La Mondiale in oba zelo dobra hribolazca. V 15. etapi pa sta se znašla v dokaj nezavidljivem položaju.

Nicolas Roche naj bi bil prvi mož te ekipe in je bil pred 15. etapo tudi v skupnem seštevku uvrščen na zelo visoko 14. mesto. To mu je seveda dalo dodaten zagon pred pomembno etapo, v kateri je nenazadnje tudi Contador prvič letos oblekel rumeno majico.

Vendar je imel Roche nesrečo, saj je prav ob začetku odločilnega vzpona na Port de Bales je namreč dobil defekt. Moral se je ustaviti in v gneči avtomobilov ter nekoliko zaostalih kolesarjev je le s težavo prišel do rezervnega obroča.

Kasneje najboljših ni več ujel, tudi zato, ker je v ospredju kar dvakrat zapored z napadom poskušal njegov sotekmovalec v francoskem moštvu John Gadret. Pravzaprav je prav Gadret sprožil vrsto napadov, ki so povsem razredčili skupino z najboljšimi. Na koncu etape je bil Roche, ki se je zaman trudil ujeti najboljše seveda zelo jezen.

»Težko sem se zadrževal, da mu nisem glave zabil v najbližje okno. Če zjutraj Gadreta v njegovi hotelski sobi najdejo mrtvega, potem sem jaz prvi osumljenec,« je na svoji spletni strani zapisal jezni Roche, ki je še pojasnil, da mu Gadret ob težavah sploh ni hotel odstopiti svojega kolesa, da bi Roche nadaljeval v skupini z najboljšimi. Roche je zdaj v skupnem seštevku na 18. mestu.

(dč)
foto: sirotti
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ