Rocky Mountain BIKE Marathon z odlično slovensko udeležbo

Rocky Mountain BIKE Marathon z odlično slovensko udeležbo
03.05.2017 AVTOR: Matej Kainz
V sklopu Ziener Bike festivala na Rivi ob gardskem jezeru se je tudi letos odvil gorsko kolesarski maraton s štirimi različnimi dolžinami: facile, piccola, grande in extrema. V mrzlem jutru se je na start podalo skoraj 2000 tekmovalcev.

Ronda Extrema

Najmočnejši licencirani tekmovalci so se pomerili na najdaljši 90 kilometrski trasi Ronda Extrema s kar 3838 višinskimi metri vzponov. Poleg strmih vzponov so bili odločilni tudi mokri in zahtevni spusti, ki so marsikomu pustili tudi kakšno brazgotino. Tudi zmagovalec Hermann Pernsteiner (TEAM CENTURION VAUDE) je na račun padca in neenotnosti zasledovalcev uspešno zadržal prednost vse do cilja. S časom 4.29.47 je za več kot minuto in pol ugnal tekmece. Drugi je bil Urs Huber (Team BULLS), tretji pa Alban Lakata (Topeak Ergon Racing Team). Na odlično 19. mesto absolutno z manj kot le 25 minutami zaostanka pa se je pripeljal mladi Luka Tavčar (Calcit bike team), ki se več kot očitno razvija v pravega gorsko kolesarskega maratonca. Slabih 10 minut za njim pa še Lenart Noč (Uni Team), ki se tudi noče in noče “upokojiti ” ali pa vsaj prestopiti v zasluženo Masters konkurenco. 

Med damami, ki so vozile enako traso kot moški, je slavila Hielke Elferink (Craft - Rocky Mountain), ki je po tekmi povedala, da ni bila najhitrejša na vzponih, ampak je svojo prednost pridobila na zahtevnih spustih. Druga je bila Michalina Ziólkowska (Volkswagen Samochody Uzytkowe), tretja pa Katrin Schwing (Kathrin-Schwing-Trek-Team). Natalija Anderluh (Bicikel.com) si je s 7. časom absolutno privozila drugo stopničko na odru za zmagovalke v konkurenci Master Women. 

 

Ronda Grande

Traso Ronda Grande s 74 kilometri je najhitreje odpeljal Manuel Wei ßenbacher (CRAFT - ROCKY MOUNTAIN Factory), najhitrejši Slovenec je bil Peter Rode (Calcit bike team) na 19. mestu. Najhitrejša dama pa je bila Kathrin Stirnemann (Radon Factory XC Team), na 14. mesto pa se je pripeljala Špela Škrajnar (Ganesha Team). 

 

Ronda Piccola

Šprintersko Rondo Piccola je najhitreje odbrcal Wolfram Kurschat (Kurschat Consulting Racing Team), veteranska legenda Marjan Jauk je končal na 63. mestu. Med damami je slavila Nadine Rieder (TEAM AMG ROTWILD MTB RACING).

 

Vsi rezultati so zbrani na strani organizatorja.

 

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ