Rod Ellingworth presenetljivo zapušča Ineos

Rod Ellingworth presenetljivo zapušča Ineos
20.11.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Iz Ineosa prihajajo presenetljive novice - Rod Ellingworth se poslavlja z mesta operativnega vodje ekipe, prevzel bo naloge v Manchester Unitedu. 

V Ineosu letos jeseni nič ne gre po načrtih. Najprej je padel v vodo prestop Remca Evenepoela, na katerega so po poročilih britanskih medijev resno računali, zato so ostali brez odmevnih okrepitev, zdaj pa jih zapušča še glavni operativec ekipe Rod Ellingworth.

V ekipi so s kratko izjavo potrdili, da bo Ellingworth konec leta zaključil svoje naloge v kolesarskem delu Ineosa, niso pa navedli, zakaj je do te odločitve prišlo. Po poročanju britanskih časnikov naj bi Ellingwortha čakala služba v športnem delu nogometnega velikana Manchester Uniteda, ko bodo tudi rdeči vragi prišli pod okrilje športnega imperija sira Jima Ratcliffa, ki je lastnik Ineosa.

Ellingworth je bil v zadnjih letih glavni operativec ekipe, vmes je za leto dni odšel v Bahrain, a se je kmalu vrnil, po tem, ko se je David Brailsford osredotočil na naloge vodenja celotnega športnega konglomerata Ineosa pa je vodenje moštva zaupal Elllingworthu. Nadomestili ga bodo pri Ineosu težko, sploh ker jih zapušča še izkušeni športni direktor Matteo Tosatto, ki odhaja k Tudorju.

V Ineosu se tako obeta začetek nove dobe, verjetno pa bo, glede na to, da Ellingworth ostaja zvest istemu delodajalcu, pri delu vsaj občasno pomagal tudi svojemu nasledniku, ko bo ta znan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ