Roger Hammond okrepil štab, Omar Fraile pa ekipo Ineosa

Roger Hammond okrepil štab, Omar Fraile pa ekipo Ineosa
01.11.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Ineos Grenadiers

Spremembe v Ineosu se nadaljujejo, kot glavni športni direktor je ekipo okrepil nekdanji tekmovalec Roger Hammond, k Grenadirjem pa prihaja tudi Omar Fraile.

Že nekaj časa spremljamo spremembe v delovanju Ineosa, kjer so začutili, da potrebujejo svež veter, če želijo izzvati Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. Po koncu sezone so se poslovili od dolgoletnega glavnega trenerja Tima Kerrisona, v Rogerju Hammondu pa so našli novega glavnega športnega direktorja.
Hammond bo zakrpal vrzel, ki je v ekipi nastala po tragični smrti Nicolasa Portala. Hammond je nekdanji tekmovalec v ciklokrosu in na cesti, kjer je dirkal za Discovery, T-Mobile in Cervelo, nato pa se je preusmeril v menedžerske vode.

V sezoni 2020 je prišel k Bahrain McLarnu kot »head of performance«, torej mož, ki je bdel nad pripravljenostjo, načrti in tekmovalnim delom kolesarjev. Že nekaj časa so ga pri Ineosu snubili, zdaj pa je sprejel pogodbo in bo sedel v spremljevalni avtomobil na najpomembnejših dirkah.

»Ekipa je zelo odprta za spremembe, zato sem začutil, da je pravi čas, da se jim pridružim. Verjamem, da bomo skupaj naredili veliko dobrega,« pravi Hammond, ki bo spet združil moči z Rodom Ellingworthom, s katerim sta sodelovala tudi pri Bahrainu.

Fraile in Heiduk novi okrepitvi za sezono 2022

Ineos pa se krepi tudi na cesti, podpisali so pogodbo z izkušenim Omarjem Frailejem. 32-letni Španec je lahko zelo dober na enodnevnih dirkah ali v ubežnih skupinah, kjer je hiter v šprintih razredčene skupine, predvsem pa je Fraile v zadnjih sezonah v Astani postal zelo cenjen ekipni kolesar, ki se zna podrediti kapetanom.

Ineos se je okrepil tudi z mladim Nemcem Kimom Heidukom, aktualnim nemškim prvakom do 23 let, ki prihaja iz kontinentalne zasedbe Lotto-Kern Haus.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ