Rogina: Zmagal tisti, ki je naredil največ, Marin: Uštel sem se! (foto)

Rogina: Zmagal tisti, ki je naredil največ, Marin: Uštel sem se! (foto)
08.04.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki druge kategorije za VN Šenčurja sta se za zmago pomerila Matej Marin in Radoslav Rogina. Ta sprint je dobil Rogina, zdaj vam ponujamo odzive najboljših.

Uspešen pobeg
»Beg od starta je bil naš plan, zato, da utrudimo ostale ekipe. Rado je bil danes odličen, cel dan v begu, v ozadju pa še močno zaledje ostalih kolesarjev Adrie Mobila, ki so proti koncu napadli. Zmaga nam ni smela splavati po vodi. Situacije sta se zavedala tudi Radotova soubežnika, zato se je vse odvilo po naših načrtih, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal športni direktor ekipe Boštjan Mervar, ki je bil tako kot lepo število gledalcev vse do konca v negotovosti.

Radoslav Rogina in Matej Marin sta se skupaj z Remcom Broersom v dolg pobeg podala že ob koncu prvega kroga. Trojica v ospredju se je tako podala v pobeg, ki ponavadi nima srečnega konca. »Ponavadi je res tako, ampak, imeli smo dobro hitros. Vsi trije smo složno sodelovali in tako nam je uspelo. V ozadju pa očoitno ni bilo dovolj sloge, niti ne ekipe, ki bi prevzela pobudo pri lovu na nas, « je dejal Radoslav Rogina, medtem ko je Matej Marin z nasmehom dodal, kaj si je ob pobegu najprej mislil: »Taki pobegi ponavadi ne uspeho, razen, če mene ni zraven. Potem so uspešni. «

Rogina: Sprint tistemu, ki je naredil največ
A tokrat je tudi Marin prišel na svoj račun. Trojica si je privozila tudi skoraj tri minute prednosti, in ko je v zadnji krog vstopila še vedno v ospredju, je postalo jasno, da bi se lahko prav ti trije kolesarji pomerili za zmago. Na koncu se je izkazalo, da sta bila po skoraj 140 kilometrih pobega dovolj močna za sprint samo dva. Rogina in Marin. Dolg sprint je prvi začel prav Marin, ki sicer velja za boljšega sprinterja.

A tokrat so odločale nekoliko bolj spočite noge Rogine in Hrvat v dresu Adrie Mobila se je veselil zmage. Na vprašanje, če je vedel, da bo dobil sprint je pojasnil: »Nisem vedel, sem pa upal, da ga bom. Dan je bil dolg in na koncu je verjetno zmagal tisti, ki je v celotnem pobegu naredil največ. «

Marin: Uštel sem se
Tudi Marin je priznal, da je je po tako dolgem pobegu sprint povsem drugačen kot klasični sprint glavnine: »Uštel sem se. Enostavno. Uštel sem sem. Bal sem se tekmovalca avstrijskega Vorarlberga, ki je deloval zelo močno. A v bistvu smo bili že vsi na koncu z močmi in v zaključku je imel kolesar Adrie Mobila Radoslav Rogina več moči. Je bil pač močnejših. Poraz moram športno priznati. «

A Marin je bil tudi z drugim mestom zelo zadovoljen: »Tudi klub je s tem zelo zadovoljen, saj smo nastopili samo s petimi kolesarji. Bili smo zelo oslabljeni. Šest jih je na etapni dirki v Franciji, dva vozita z nacionalno selekcijo v Belgiji. « Nenazadnje se je sta se njegova klubska kolega v na etapni dirki v Franciji osvojila prvi dve mesti. Zoidl je zmagal, Eibegger pa je bil drugi.

Če so kolesarji Gourmetfein Simplon odlično dirkali na dveh preizkušnjah, pa so člani Adrie Mobila bili v Šenčurju zares najbolj prepričljivi. Vse se je izšlo po njihovih načrtih. » »Na dirko sem prišel kot pomočnik, saj ob slabem vremenu in virozi, ki sem jo prebolel pred dnevni nisem računal na dober rezultat. Da bom v pomoč ekipi, sem šel zato takoj v beg, da naredimo dirko težko. Občutek sem imel sicer dober, samo nisem računal da me bodo noge nesle do cilja. Dobesedno nisem pričakoval te zmage, včasih se pa nasmehne sreča, ko jo najmanj pričakuješ, zato sem zmage še toliko bolj vesel, « je za spletno stran Adrie Mobila še dejal Rogina. A ne samo z zmago. Kolesarji novomeškega moštva so premoč potrdili s četrtim, petim in šestim mestom. Ta mesta so osvojili Matej Mugerli, Klemen Štimulak in Kristjan Fajt.

Marin najboljši po točkah za pokal Tchibo
Marin je z drugim mestom prevzel tudi rumeno majico vodilnega v avstrijskem pokalu Tchibo: »Slovencem je za to majico verjetno vseeno, za avstrijske klube pa je zelo pomembna. Tu se predstavljajo vsi avstrijski sponzorji in tako majica da še dodatno težo tudi klubu kolesarja, ki jo nosi. To je zares še dodatna nagrada za vse skupaj. « In to je bila nagrada tudi za organizatorje, ki so pod streho uspešno spravili prvo VN Šenčurja druge kategorije. Prvo pravo dirko, po 14 kriterijih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ