Roglič (spet) ostal brez de Plusa

Roglič (spet) ostal brez de Plusa
24.06.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Primož Roglič je dobra dva meseca pred začetkom dirke po Franciji ostal brez Laurensa de Plusa, enega najboljših pomočnikov v gorah, ki ne bo del ekipe Jumbo Visme, saj odhaja k Ineosu. 

Ko se je lani Primož Roglič pripravljal na naskok na zmago na Giru, je veliko upov polagal v Laurensa de Plusa, odličnega hribolazca, ki bi moral biti eden od najboljših pomočnikov novopečenega državnega prvaka. De Plusa je zdelala bolezen in lani je na Giru odstopil, na njegovo pomoč pa Roglič očitno ne bo več mogel računati. 

De Plus se je namreč dogovoril za prestop k Ineosu, ki bo veljal od naslednje sezone naprej, pri britanskem supermoštvu bo ostal tri leta. V ekipi Jumbo Visma so sicer navedli, da naj razlog za to, da de Plusa ni v ekipi za Tour, ne bi bil prestop k rivalom, temveč da zaradi bolezni de Plus ne bi mogel ujeti prave forme do Toura. Težko je verjeti, da je bil to dobra dva meseca pred začetkom dirke edini razlog ...

Ker so jim glavni rivali speljali odličnega pomočnika, enega od tistih, ki bi morali tvoriti jedro ekipe v prihodnjih sezonah, so se podali v lov za zamenjavo. Našli so jo v mladem Nizozemcu Samu Oomenu, ki je pred dvema sezonama kazal odlične vožnje, lani pa mu je šlo nekoliko slabše, pri Jumbo Vismi pa računajo, da ga bo menjava okolja in slovo od Sunweba prebudila. 

Prestopni rok se uradno začne šele 1. avgusta, kolesarska tržnica pa je že v polnem razmahu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ