Roglič in Otoničar med deseterico v Umagu. Slovenke na Nizozemskem

Roglič in Otoničar med deseterico v Umagu. Slovenke na Nizozemskem
12.03.2015 AVTOR: D. Z.
S prologom v Umagu se je začela dirka Istarsko prolječe. Popolna prevlada Avstrijcev. Najboljši Slovenec Primož Roglič.

Umag je gostil prolog tradicionalne dirke druge kategorije Istarsko prolječe. Preizkušnjo so zaznamovale predvsem visoke povprečne hitrosti. Prolog je bil dolg vsega dva kilometra. Izkazali so se predvsem Avstrijci. Najhitreje je s traso opravil Lukas Postlberger (Tirol Cycling Team). Njegov čas 2:09. Povprečna hitrost pa je znašala 55,814 km/h. Isti čas je postavil tudi Michael Taferner (WSA Greenlife).

Tretji je bil Felix Froschartner, ki je zaostal za eno sekundo. Najboljši Slovenec je bil Primož Roglič. Kolesar Adrie Mobila je s povprečno hitrostjo 54,962 in zaostankom dveh sekund zasedel osmo mesto. Mesto slabši je bil Martin Otoničar, ki je ravno tako zaostal za dve sekundi. Omenimo še 12. mesto Jana Tratnika in 13. Marka Kumpa. Prav slednji je imel obilo smole, saj je imel težave z verigo. Jutri kolesarje čaka 158 km dolga razgibana etapa od Poreča do Labina.

BTC City Ljubljana na Nizozemski
Ženska ekipa BTC City Ljubljana se mudi na Nizozemskem. Dekleta so ta odpeljala prvo dirko Molecaten Drentse Acht van Westerveld, ki spada med dirke prve kategorije. Barve slovenskega moštva so zastopale Polona Batagelj, Urša Pintar, Anja Rugelj, Mia Radotić, Olena Pavljuhina in Jelena Erić. Na štartu je bilo 160 kolesark, dirka pa prava nizozemska klasika. Zahtevna, veter s strani, ozke ceste, tudi tlakovanim odsekom se kolesarke niso mogle izogniti.

Po skoraj 140 kilometrih dirkanja se je zmage veselila nekdanja svetovna prvakinja Giorgia Bronzini. Italijanka je premagala rojakinjo Valentino Scandolaro in Annemiek Vleuten. Najboljša izmed člani BTC City Ljubljana je bila Mia Radotić, ki je zasedla 18. mesto. Zaostala je za minuto in 45 sekund. Jelena Erić je bila 30., Polona Batagelj 46., Urša Pintar pa 84.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ