Roglič in Špilak ujeta v ozadju, Kittlu zmaga

Roglič in Špilak ujeta v ozadju, Kittlu zmaga
08.03.2018 AVTOR: D. Z.
Prava drama v sicer sprinterski etapi dirke Tirreno-Adriatico. Padec sedem kilometrov pred ciljem izločil številne kolesarje. Zmagal Marcel Kittel.

TIRRENO-ADRIATICO
Druga etapa na dirki Tirreno-Adriatico je bila namenjena sprinterjem. To je ena izmed tistih redkih sprinterskih preizkušenj na letošnji dirki.

Pričakovali smo lahko sprint in morda mirnejši prihod na cilj preostalih kandidatov za visoka mesta v skupnem seštevku. Na 167 kilometrov dolgi poti od Camaioreja do Follonica pa se je predvsem v zaključku dogajala prava drama za mnoge kolesarje. Tudi za dva slovenska aduta za visoka mesta v skupnem seštevku. Četverica ubežnikov privozila več kot sedem minut prednosti.

Na zaključne 8,3 km dolge kroge – prevoziti so jih morali trikrat – so ubežniki vstopili z dvema minutama prednosti. V lovu za ubežniki se je glavnina krepko raztegnila in dobrih sedem kilometrov pred ciljem je prišlo do padca. Ujetih je ostalo več kot 30 kolesarjev, tudi številni favoriti za visoka mesta, kot sta Primož Roglič in Simon Špilak. Zanju je upanja po visokih mestih ob koncu dirke konec. Zdaj se bosta lahko borila za etapno zmago. Roglič sicer ni padel, je pa ostal ujet v ozadju.

“Nihče izmed naših kolesarjev ni padel. Je pa Primož moral zamenjati kolo in je bil tako primoran v lovljenje. Za nami je sla dan, ” je dejal športni direktor Addy Engels. Za zmago so se res udarili sprinterji. Marcel Kittel je slavil prvo zmago v novem dresu moštva Katjuša Alpecin. Drugi je bil Peter Sagan, tretji pa Giacomo Nizzolo. Jan Polanc je bil 61., Kristijan Koren 80., Luka Mezgec 91. Vsi so končali v glavnini. Špilak je izgubil minuto, Roglič pa 1:42.

PARIZ- NICA
Na dirki Pariz-Nica je za kolesarji že peta etapa. S štirimi kategoriziranimi vzponi je bila že nekoliko bolj razgibana.

Kljub vsemu so sprinterji upali, da jim bo uspelo zmagati,a presenetil jih je domačin Jerome Cousin, ki je po skoraj štirih urah prednosti ciljno črto v Sisteronu prečkal dve sekundi pred Nilsom Polittom in štiri pred glavnino z najhitrejšim Andrejem Greiplom. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Vodi še naprej Luis Leon Sanchez. A v naslednjih treh dneh ga čaka težko delo, saj hribolazec Wout Poels za njim zaostaja samo za 15 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ