Roglič kljub Martinovi zmagi zadržal rdečo majico

Roglič kljub Martinovi zmagi zadržal rdečo majico
22.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Tretja etapa Vuelte se je spet končala s ciljnim vzponom, na katerem je bil v ciljnem šprintu najhitrejši Dan Martin. Primož Roglič je z drugim mestom zadržal skupno vodstvo.

Na dirki po Španiji se nadaljuje zelo zahteven prvi teden dirke, tokrat je bila na sporedu etapa, v kateri je bil edina prava ovira dobrih 8 kilometrov dolg vzpon do Lagune Negre.

Pričakovano smo dirkanje na nož spremljali samo na zadnjem vzponu, kjer so večino narekovanja ritma opravili kolesarji Ineosa, največ Andrey Amador in Ivan Sosa, ki sta pošteno razredčila glavnino.

Osmoljenec dneva je bil Esteban Chaves, ki je imel težave s kolesom na začetku zadnjega vzpona, potem se je dolgo boril, da bi spet ujel priključek z najboljšimi, na koncu pa je izgubil skoraj minuto.

V ospredju smo pravo akcijo spremljali šele v zadnjem kilometru, ko je dvakrat napadel Sepp Kuss, a so tekmeci Primoža Rogliča njegova poizkusa nevtralizirali in odločil je ciljni šprint na vrhu vzpona.

Prvi ga je začel Irec Dan Martin, sicer tretji v skupnem seštevku pred etapo, ki je uspel zapreti del ceste ob ograji in pridobil ravno dovolj prednosti, da mu Primož Roglič do črte ni uspel prilesti mimo in Martin se je veselil etapne zmage.Roglič je na črti za las prehitel Richarda Carapaza in tako še za dve sekundi povečal naskok pred njim, ta zdaj znaša 13 sekund, Martin pa se je po zaslugi bonifikacijskih sekund povzpel na drugo mesto, za Rogličem zaostaja pet sekund.

Jutri je na Vuelti na sporedu prva ravninska etapa, v kateri se bo cesta večinoma spuščala, zato razlik v skupnem seštevku ne bi smelo biti.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ