Roglič kljub petemu mestu ni zaskrbljen: »Sem na pravi poti«

Roglič kljub petemu mestu ni zaskrbljen: »Sem na pravi poti«
08.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Filippo Ganna je zmagovalec 4. etape dirke po Dofineji, z 31,9 kilometra dolgo vožnjo na čas je opravil dve sekundi hitreje kot drugi Wout van Aert. Primož Roglič je bil peti, a je vseeno pridobil nekaj časa proti glavnim tekmecem.

Skoraj povsem ravninska vožnja na čas na dirki po Dofineji, ki je bila dolga 31,9 kilometra, je bila kot nalašč za Filippa Ganno, saj je na takem terenu lahko razvil svojo moč, ki ima zaslombo v 89 kilogramih telesne teže. Za nameček je Ganna včeraj dobil »prost dan« in je končal kot zadnji, z več kot sedmimi minutami zaostanka ter tako prihranil nekaj moči za kronometer.

Dolgo časa je bil svetovni prvak na mestu vodilnega, a je trepetal za etapno zmago vse do zadnjega. Zelo dobro je s progo opravil Wout van Aert, ki je v rumeni majici vodilnega zaostal le za dve sekundi in tako še povečal svoj naskok v skupnem vodstvu. Tretji je bil Ethan Hayter, ki dokazuje, da je izjemno raznovrsten kolesar, četrti pa Italijan Mattia Cattaneo.

Na petem mestu najdemo Primoža Rogliča, ki je bil eden od favoritov za etapno zmago, 42 sekund zaostanka za Ganno pa je več, kot smo od olimpijskega prvaka pričakovali. A po etapi ni bil zaskrbljen: »Sigurno še nisem v svoji najboljši formi, se pa počutim dobro in sem na pravi poti. Te stvari potrebujem, da bom dobil teh zadnjih nekaj odstotkov, danes sem se na progi počutil dobro in res sem se prignal do limita, zato sem s predstavo zadovoljen.«

Zadovoljen je lahko tudi zato, ker si je pred najbližjim konkurentom v skupnem seštevku in ekipnim kolegom Jonasom Vingegaardom privozil pol minute prednosti, pred vsemi ostalimi kandidati za vrh pa več kot 40 sekund. Med njih ne uvrščamo van Aerta, saj bodo težki gorski prelazi ob koncu tedna najbrž preveč, da bi lahko zadržal rumeno majico.

»Bomo videli, v kakšni formi bom, ko pridemo v Kobenhaven. Zaenkrat gre vse po planu in takšne etape mi bodo pomagale, da bom na Touru pravi,« po etapi ni deloval zaskrbljeno Roglič. Do začetka dirke po Franciji ima še dobre tri tedne časa in če bo stopnjevanje forme potekalo po načrtih, se zdi, da je Roglič tokrat izvrstno tempiral svoje priprave na največjo dirko sezone.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ