Roglič nadaljuje izjemen niz nepremagljivosti v Španiji

Roglič nadaljuje izjemen niz nepremagljivosti v Španiji
05.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Luis Gomez / Sprint Cycling Agency

Dirka po Baskiji se je začela z zmago Primoža Rogliča! Ta je dobil krajši kronometer v Hodaribbiji. Posledično v Španiji ostaja nepramagan v tej disciplini.

Dirka po Baskiji se je začela s 7,5 km dolgo posamično vožnjo na čas v mestu Hodaribbia, ki leži povsem blizu meje s Francijo. Vožnja na čas je bila zelo razgibana z enim kategoriziranim vzponom in potem še z dvema klancema.

Velik del te trase je potekal po kockah, kolesarji pa so na koncu prišli v samo mestno središče. Primož Roglič je kot lanski zmagovalec - tu lovi že tretjo zmago v skupnem seštevku - startal kot zadnji. Dolgo časa je najprej vodil Adam Yates, potem ga je na mestu vodilnega nasledil njegov klubski kolega Geraint Thomas. Sledil je nastop Remija Cavagne, ki je v zadnjih letih na razgibanih kronometrih vseskozi v ospredju in tudi tokrat ni razočaral.

Prevzel je vodstvo, a se je zavedal, da ga lahko v nadaljevanju prehitita vsaj še dva kolesarja. Remco Evenepoel in Primož Roglič. Evenepoel je s preizkušnjo opravil odlično. Bil je najhitrejši na kategoriziranem vzponu, na cilju pa je bil edini, ki se je spustil pod mejo desetih minut. Krepko je odstopal, saj je Cavagno ugnal za 11 sekund. Potem pa je nastopil še Roglič. Na vzponu je za Evenepoelom zaostajal za dobre pol sekunde. Potem pa je še pospešil.

S povprečno hitrostjo 45,98 km/h je progo premagal s časom 9:48. Dovolj za etapno zmago. Roglič na dirkah v Španiji - vključno s tritedensko Vuelto - tako v vožnjah na čas ostaja nepremagan. Na osmih je nastopil in vseh osem jih je dobil. Jan Polanc je bil z zaostankom 33 sekund 26., Domen Novak pa je zaostal za 54 sekund. Dovolj za 90. mesto. Vrstni red na vrhu je: Roglič, Evenepoel, Cavagna, Thomas, Yates, Vlasov, Armirail, Izagirre, Vingegaard, Tullett, Martinez …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ