Roglič ob debi. Lugano zaradi snega odpovedan!

Roglič ob debi. Lugano zaradi snega odpovedan!
24.02.2013 AVTOR: D. Z.
Močno sneženje v teh dneh ne ovira zgolj Slovencev, organizatorji dirk, ki jih je v tem vikendu ogromno, so se znašli v težavah in morajo odpovedovati načrttovane preizkušnje.

Odpovedane tri dirke v dveh dneh
Dirka v Luganu, kjer bi ob številnih zvezdnikih morali nastopiti tudi kolesarji Adrie Mobila in Radenske, je odpovedana. Kolesarji, tudi člani obeh slovenskih ekip, so sicer bili v Luganu, a organizator se je odločil, da zaradi sneženja dirke ne morejo izpeljati. Tako bo moral tudi še lani rekreativni kolesar, letos pa član Adrie Mobila Primož Roglič, o katerem ste se na našem forumu že razpisali, še počakati na debi med profesionalnimi kolesarji.

Odpovedali so tudi dirko Kuurne-Bruselj-Kuurne, na kateri bi morala nastopiti Grega Bole in Luka Mezgec. Slednji je na facebooku tudi objavil fotografijo, ki jo je naredil zjutraj. Že včeraj so morali odpovedati dirko Drome classic v Franciji. So pa v soboto izpeljali dve pomembni dirki. Dirko po Murcii je dobil Daniel Navarro, medtem ko je Jani Brajkovič zasedel 19. mesto.

Brajkovič v Španiji, Kocjan v Franciji in Ilešič v Langkawiju
Luca Paolini je dobil dirko Omloop Het Nieuwsblad. Grega Bole je bil 79., Blaž Jarc pa 106. Luka Mezgec je odstopil. Sicer pa na etapni dirki po Langkawiju nastopata Aldo Ino Ilešič in Gregor Gazvoda. Predvsem Ilešič je zelo uspešen, sa je bil že dvakrat šest in enkrat 12. Po štirih etapah v skupnem seštevku presenetljivo vodi Kitajec Meiyin Wang.

V nedeljo so vseeno izpeljali nekaj dirk. Na preizkušnji ekstra kategorije Classica de Almeria v Španiji se je zmage veselil Mark Renshaw. Avstralec je po 182 kilometrih dirkanja v sprintu premagal Rensburga in Lasco. Jani Brajkovič je zasedel 26. mesto. V Franciji pa so izpeljali 198 kilometrov dolgo dirko Boucles du Sud Ardeche. Dobil jo je domačin Mathieu Drujon. Drugo mesto je zasedel Remi Pauriol, tretji pa je bil Romain Bardet. Jure Kocjan je z zaostankom osmih minut in 38 sekund dirko končal na 46. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ