Roglič odhaja v profije v Adrio Mobil

Roglič odhaja v profije v Adrio Mobil
03.10.2012 AVTOR: D. Z.
Prej smučarski skakalec, letos pa najboljši slovenski rekreativni kolesar na vzponih Primož Roglič, in že preizkušeni Klemen Štimulak. Ta dva kolesarja bosta v prihodnji sezoni okrepila Adrio Mobil.

PRIMOŽ ROGLIČ V REVIJI BICIKEL.COM

Primož Roglič je z letošnjimi vožnjami vzbudil veliko pozornosti. Nanj smo bili pozorni tudi pri reviji Bicikel.com in tako si boste več o tem, nekoč izjemnem smučarskem skakalcu, zdaj pa o odličnem kolesarju, prebrali tudi v naši naslednji številki revije Bicikel.com.

Primož Roglič je bil letos brez dvoma najboljši slovenski kolesar med rekreativci. Dobil je praktično vse vzpone, na katerih je nastopil, med drugim tudi vzpone na Nanos, Vršič in Roglo. Primož Roglič bo letos dopolnil 23 let in v prihodnji sezoni ne bo mogel nastopati v kategoriji mlajših članov. Doma je iz Kisovca pri Zagorju ob Savi. Pred kolesarstvom je bil smučarski skakalec in tudi v tem športu član slovenske reprezentance.

»V smučarskih skokih nisem več našel pravega motiva. Ker sem si rekel, da sem še vedno dovolj mlad, sem se odločil, da se preizkusim v čem drugem. Začel sem se udeleževati kolesarskih maratonov in takoj posegel po najvišjih mestih. Poklical sem v klub, naredili smo teste, ki naj bi bili izredni. Zahvaljujem se KK Adria Mobil za tole priložnost. Ne vem, kaj naj pričakujem, upam pa, da bom izkoristil svoj potencial, « je dejal Primož Roglič.

Pri Adrii Mobilu so se pohvalili, da bodo prvič v zgodovini kluba dali priložnost rekreativnemu kolesarju, ki do zdaj še ni nastopal na pravih dirkah, na katerih dirkajo profesionalni kolesarji.

Precej bolj izkušen pa je 22-letni Klemen Štimulak iz Dobrne, ki resno kolesari od 16. leta naprej. Do takrat se je ukvarjal z judom in smučanjem, a se je na kolo usedel, potem, ko si je poškodoval koleno. Kasneje je prestopil v Radensko. V kategoriji do 23 let je bil tudi redni član slovenske reprezentane, s katero je prav v zadnjih dveh sezonah dosegel serijo vidnejših rezultatov.

Od leta 2013 bo član Adrie Mobila: »Zadovoljen sem, da sem podpisal za Adrio Mobil, ki je bila najboljša možna odločitev, saj gre za najboljšo ekipo v Sloveniji. Nastopili bomo na veliko dirkah prve kategorije, kjer se želim izkazati. Moja specialnost so težke enodnevne dirke, kjer menim, da lahko posežem po najvišjih mestih v sprintih manjših skupin. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ