Roglič po slabem dnevu izgubil rdečo majico in 40 sekund

Roglič po slabem dnevu izgubil rdečo majico in 40 sekund
25.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, Foto: Sirotti

Zahteven zaključni vzpon do Formigala je bil še težji zaradi megle, dežja in nizkih temperatur, davek pa je plačal Primož Roglič, ki je izgubil rdečo majico vodilnega in zdrsnil z zmagovalnega odra v skupnem seštevku.

Primož Roglič se vsaj za nekaj dni poslavlja od rdeče majice vodilnega.

Nedeljska etapa bi morala kolesarje peljati čez Tourmalet, a tudi ciljni vzpon na Formigal ni razočaral, pa čeprav se ni odvil po željah slovenskih kolesarskih navdušencev. Za etapno zmago so se spet pomerili ubežniki, tokrat je prvi ciljno črto prečkal Ion Izagirre, ki je imel pol minute naskoka pred Michaelom Woodsom.

Prava drama se je dogajala v ozadju, po uradnih poročilih naj bi imel Primož Roglič tehnične težave in je zato začasno izgubil stik z glavnino, a je ta poročila kasneje ovrgel V zadnjih treh kilometrih pa so se začeli vrstiti napadi in takrat je v Rogličevih nogah zmanjkalo smodnika.

V zares težkih razmerah sta se najbolje znašal Hugh Carthy in Richard Carapaz, ki sta si pred Rogličem privozila dobrih 40 sekund naskoka. Po uvodni krizi se je zdelo, da se je Roglič pobral in bo skupaj z Danom Martinom zmanjšal zaostanek, a se ga je na koncu otresel tudi Irec in Roglič je v cilj prišel precej razočaran po enem slabših dni v gorskih etapah v tej sezoni.

"Na vrhu predzadnjega vzpona sem imel težave z oblačenjem dežne jakne, zato sem zdrsnil preveč nazaj v glavnini. Na spustu se je skupina raztrgala in z ekipo smo pokurili ogromno moči, da smo spet ujeli priključek s prvo skupino, kar sem potem plačal v zaključku etape," je dogajanje pojasnil Roglič, ki je potrdil, da z njegovim kolesom ni bilo nič narobe.



Carapaz je novi nosilec rdeče majice vodilnega, Carthy na drugem mestu zaostaja 18 sekund, Martin na tretjem pa še dve sekundi več. Roglič je zdrsnil na četrto mesto v skupnem seštevku, zaostanek 30 sekund pa nikakor ne pomeni, da je Vuelta zanj že izgubljena.

Zdaj je pred kolesarji prvi prosti dan na dirki po Španiji, v torek se bo dirkanje nadaljevalo z razgibano etapo do Villanueve de Valdegovia.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ