Roglič Pogačarju o krstni tritedenski dirki: "Ti kar počakaj, da mi nehamo."

Roglič Pogačarju o krstni tritedenski dirki: "Ti kar počakaj, da mi nehamo."
04.06.2019 AVTOR: DZ

Jan Polanc, Primož Roglič in Tadej Pogačar. Množica v Ljubljani jih je prišla pozdraviti, predtem tem pa so odgovarjali na vprašanja.

Trije junaki preteklega meseca so lahko uživali v pozornosti v središču Ljubljane. Še predtem pa so odgovarjali na vprašanja novinarjev. Tudi najmlajši med njimi, tisti ki že blesti, pa čeprav je šele prišel v ekipo World Toura. Seveda govorimo o 20-letnem Tadeju Pogačarju. Letos je že dobil dirko po Kaliforniji. "Lepo je stati na najvišji stopnički na taki dirki," je priznal Tadej Pogačar, sicer član moštva UAE Team Emirates.

Torej ekipe, v kateri vozi tudi Jan Polanc, letos pa še nekoliko tesneje z ekipo sodeluje Andrej Hauptman: "Tudi sam se v ekipi zelo dobro počutim. Imajo neko zaupanje vame in jaz v njih. Skupaj delamo zelo dobro, in mislim da bo še nekaj dobrih let v tej ekipi." Letos tritedenske dirke še nima v načrtu, je pa spremljal dirko po Italiji: "Giro je bilo zelo lepo spremljati. Takoj zjutraj sem šel na trening, potem pa pred televizijo, držati pesti za naše."

Seveda pa bo Pogačar, ki je lani dobil prestižni Tour de l'Avenir prej ali slej nastopil tudi na tritedenski dirki. In tako bo Slovenija imela novega aduta za visoka mesta v skupnem seštevku: "V prvotnem planu letos še nimam tritedenske dirke. Morda se zna zgoditi kakšna Vuelta, ampak naslednje leto." Takoj po tem odgovoru pa se je z nasmehom na ustih oglasil tisti, ki je na novinarski konferenci sedel poleg Pogačarja – Primož Roglič. Dejal je: "Ti kar počakaj, da mi nehamo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ