Roglič pokazal poškodbe

Roglič pokazal poškodbe
07.04.2024 AVTOR: DZ, vir: Primož Roglič / Instagram

Primož Roglič se je prek družabnih omrežij oglasil sledilcem in pokazal poškodbe, ki jih je staknil ob dveh padcih na dirki po Baskiji. Kakšen bo njegov program dirk?

Remco Evenepoel je prestal operacijo, Jonas Vingegaard ostaja v bolnišnici, po ugibanju nizozemskih novinarjev pa naj bi se pri Vismi bolj nagibali k temu, da ga letos na dirki po Franciji ne bo. In tu je še Primož Roglič.

Vsi trije so bili vpleteni v padec v četrti etapi dirke po Baskiji. Vsi trije so morali odstopiti. Roglič - grdo je padel že v tretji etapi, a je lahko takrat še nadaljeval z dirko - sicer ni odšel v bolnišnico, je pa vseeno staknil številne odrgnine. Te je pokazal tudi na Instagramu. Desna stran je krepko odrgnjena. Predvsem koleno in pod kolenom. Pa zadnjica, komolec in hrbet.

To samo pomeni, da tudi Roglič ne preživlja nič kaj prijetnih dni. Nizozemski mediji so se ob ugibanjih, kakšen bo program dirk Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela razpisali tudi o Rogličevem programu. Ta je imel po odpeljani dirki po Baskiji v načrtu še dve enodnevni ardenskih preizkušnji - Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege.

Valonsko puščico je enkrat končal na drugem mestu, potem ko je v zadnjih metrih izgubil dvoboj z Julianom Alaphilippom. Liege-Bastogne-Liege pa je enkrat že dobil. To je bilo leta 2020, ko je na ciljni črti premagal prav Alaphilippa, ko se je ta zmage že veselil. Kasneje so Francozu zaradi nevarne vožnje odvzeli tudi drugo mesto. Zdaj mediji poročajo, da naj bi zaradi bolečin v kolenu Roglič obe načrtovani dirki izpustil. Nič pa še ni uradnega.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ