Roglič, Polanc in Pibernik v San Sebastianu

Roglič, Polanc in Pibernik v San Sebastianu
03.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Jutri bo na sporedu 38. enodnevna dirka v San Sebstianu. Na dirki bodo nastopili trije Slovenci. Primož Roglič, Luka Pibernik in Jan Polanc.
Dirka s startom in ciljem v San Sebastianu velja za eno izmed zahtevnejših enodnevnih klasik. Predvsem pa je pisana na kožo hribolazcem in ponavadi jo želijo izkoristiti predvsem kolesarji, ki so predtem nastopali na dirki po Franciji. Sicer pa govorimo o dirki, polni vzponov.

Kolesarji bodo morali premagati dva vzpona tretje kategorije, štiri druge in dva prve kategorije. Dirka je dolga skoraj 230 kilometrov. Najznamenitejši vzpon je vsekakor Alto de Jazikebel. Dolg je 7,3 km, povprečni naklon pa znaša 6,3 %. Prvič bodo na vrh tega klanca pripeljali po 132 kilometrih, drugič pa po 173 kilometrih. Po drugem prečkanju sledi spust in še dva vzpona druge kategorije. Najprej Alto de Arkale. Vrh bo po 197 kilometrih. Zadnji vzpon je Alto de Murgil. Ta je dolg 2,8 km, povprečni naklon pa znaša kar 7,6 %.

Na vrh 244 metrov visokega klanca bodo kolesarji prišli po 221 kilometrih. Sledil bo še spust in krajši ravninski del do cilja. Na startu pa številni zvezdniki, tudi trije Slovenci. Primož Roglič, Jan Polanc in Luka Pibernik. Omenimo še naslednje: Van Avermaet, Bernal, Landa, Alaphilippe, Jungels, brata Izagirre, Gallopin, Latour, Lopez, Wellens, Meintjes, Uran, Zakarin, Kruijswijk, Matthews, Mollema, Martin, Ulissi ... Lani je dirko dobil Michal Kwiatkowski, ki je premagal Gallopina in Mollemo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ