Roglič s pokvarjenim menjalnikom, Bodnar zmagal, Froome prepričljiv

Roglič s pokvarjenim menjalnikom, Bodnar zmagal, Froome prepričljiv
22.07.2017 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je bil med favoriti za zmago na zadnjem kronometru, a je imel težave s kolesom. Kronometer je dobil Maciej Bodnar, Chris Froome je s tretjim mestom povečal prednost v boju za zmago.

Za kolesarji na dirki po Franciji je še predzadnja etapa. Tudi odločilna. Govorimo o 22,5 km dolgem kronometru v Marseillu.

Kronometer je bil ravninski, a v drugi polovici so morali kolesarji premagati 1,2 km dolg in nadvse strm vzpon. Mnogi favoriti so razočarali. Potem pa se je ob 15.59 na pot podal Primož Roglič, ki je veljal za enega izmed favoritov za zmago. A kmalu po startu je imel težave s kolesom, saj se mu je pokvaril zadnji menjalnik.

Vseskozi je moral kolesariti v isti prestavi, tako da ni mogel razviti želene hitrosti. Za menjavo kolesa se je odločil na prej omenjenem vzponu, kjer je bila hitrost najmanjša. A takrat je zaostajal že za več kot 25 sekund. Na vrhu vzpona je imel 38 sekund zaostanka, na koncu pa 49. To je bilo dovolj za 14. mesto. Sicer pa smo dobili tudi morda nekoliko presenetljivega zmagovalca. Najhitreje je progo prevozil Poljak Maciej Bodnar. Poljak je postavil čas 28:15.

To je bilo dovolj, da je zgolj za sekundo premagal rojaka Michala Kwiatkowskega. Potem pa smo videli še boj za rumeno majico. Ta ni bil posebej napet, saj je bil Christopher Froome preprosto premočan za Romaina Bardeta in Rigoberta Urana. Froome je na koncu postavil tretji čas, za Bodnarjem je zaostal za vsega šest sekund. Sledili so Martin, Impey, Contador, Arndt. Uran je z zaostankom 31 sekund zasedel osmo mesto.

Precej slabše je šlo Romainu Bardetu, ki je zaostal za 2:03. Prav zato je bilo spremljanje zaostankov zelo zanimivo. Froome ima pred zadnjo etapo 54 sekund prednosti pred Uranom. Bardet zdaj zaostaja za dve minuti in 20 sekund. Bardet je izgubil drugo mesto in skorajda tudi tretje, saj se mu je Mikel Landa približal na vsega eno sekundo. Sledijo Fabio Aru, Daniel Martin, Simon Yates, Louis Meintjes, Alberto Contador, Warren Barguil, Damiano Caruso, Nairo Quintana ...

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ