Roglič suvereno pred kraljevsko etapo, Tratnik v pobegu dneva

Roglič suvereno pred kraljevsko etapo, Tratnik v pobegu dneva
03.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je suvereno branil rumeno majico na dirki po Romandiji. V tretji etapi je bil tretji, zmagal je David Gaudu. Jan Tratnik v pobegu dneva.

Na dirki po Romandiji je za kolesarji četrti dan dirkanja in obenem tretja etapa. Etapa je bila še težja kot prejšnje, v rumeni majici pa jo je začel Primož Roglič. Romont je gostil start in cilj, vmes so morali kolesarji premagati štiri kategorizirane vzpone in lepo število nekategoriziranih, a vendar dovolj zahtevnih, da je postopoma prihajalo do selekcije.

Etapa je bila dolga 160 kilometrov. Po 25 kilometrih je prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljali Jan Tratnik, (Bahrain Merida), Kenny Elissonde (Team Ineos), Lennard Kamna (Team Sunweb), Michael Storer (Team Sunweb), Michael Albasini (Mitchelton-Scott), Nikita Stalnov (Astana) in Roland Thalmann (Švica). V glavnini so kolesarji Jumba Visme narekovali ritem za Primoža Rogliča, tako da si ubežniki nikoli niso privozili več kot dveh minut prednosti.

35 kilometrov pred ciljem so pospešili kolesarji EF Educationa First. Jan Tratnik je dolgo vztrajal v ospredju, pobega pa je bilo dokončno konec 17 kilometrov pred ciljem. Sledila je borba za pozicije in 4,2 km dolg vpon druge kategorije na Villars Bramard. Tam ni prišlo do razlike. Sledil je nov vzpon na Sedelles (5,9 km,, povprečni naklon 3,1%), spust in potem kratek, za selektiven zaključni klanec.

Kolesarji Ineosa so pripravljali teren za Gerainta Thomasa, Primož Roglič pa je bil vseskozi v ospredju, pripravljen, da odgovori na sleherni napad. Do pravega napada ni prišlo, sledil je le dolg sprint, ki ga je dobil David Gaudu. Drugi je bil Rui Costa, tretji pa Roglič. V času zmagovalca sta ciljno črto prečkala še Woods in Grossschartner.

Tri sekunde zaostanka so prisodili skupini devetih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Simon Špilak na 12. mestu. Roglič ima pred kraljevsko etapo na dirki, na kateri brani lansko zmago šest sekund prednosti pred Gaudujem in osem pred Costo. Sledijo Grossschartner, Thomas, Betancur, Howson, Kruijswijk, Woods, Buchmann, Anacona in Frank. Vsi imajo manj kot 30 sekund zaostanka za Rogličem. Špilak je 13. in zaostaja za 31 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ