Roglič uradno razglašen za najboljšega na lestvici!

Roglič uradno razglašen za najboljšega na lestvici!
23.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mednarodna kolesarska zveza je ob koncu World Tour sezone na gala prireditvi na Kitajskem podelila priznanja najboljšim v tej sezoni. Seveda izstopa Primož Roglič!

Mednarodna kolesarska zveza je posebna priznanja podelila svetovnim prvakom, saj se ta prvenstva organizira pod okriljem krovne organizacije. Torej, v središču pozornosti so bili Mads Pedersen, Annemiek Van Vleuten, Rohan Dennis, Chloe Dygert in nizozemska mešana reprezentanca. Potem pa je tu tista lestvica, ki nas najbolj zanima.

Lestvica UCI. Na tej je z naskokom najboljši Primož Roglič, ki je tako tudi prejel nagrado v tem točkovanju. Kot najboljši kolesar leta. Med ekipami je bil najboljši Deceuninck Quick Step. Posebno nagrado je prejel še Victor Campenaerts, ki je postavil rekord v vožnji na eno uro. Zdaj ta znaša 55,089 km.

Pri ženskah je naziv najboljše pripadel Marianne Vos. Najboljša mlada kolesarka je Lorena Wiebes, najboljša ekipa pa Boels Dolmans. Posebno nagrado je predsednik UCI David Lappartient podelil Gregu LeMondu, saj mineva 30 let od njegove druge od treh zmag na dirki po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ