Roglič v begu, dež, mraz in skoraj 90 odstopov

Roglič v begu, dež, mraz in skoraj 90 odstopov
16.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Poljski je za kolesarji peklenska 5. etapa. Dobil jo je Tim Wellens. Primož Roglič bežal. Odstopilo skoraj 90 kolesarjev. Tudi preostali trije Slovenci.

Na dirki po Poljski je bila na sporedu peta etapa. Wieliczka je gostila start, cilj pa je bil v Zakopanah, ki so bolj poznane kot prizorišče tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih. Etapa je bila dolga kar 225 kilometrov in zelo razgibana.

Poleg tega je ves dan deževalo, kolesarje pa so ovirale še nizke temperature. Prava kombinacija za nadvse zahtevno preizkušnjo. Kmalu je prišlo do pobega 18 kolesarjev. Kasneje se je ta skupina zmanjšala na 14. V tej skupini je bil tudi Primož Roglič. Skupina je nadaljevala proti cilju, a etapa je bila tako zahtevna, da so kolesarji močno popuščali. In 40 km pred ciljem je že v samostojnem napadu vztrajal Tim Wellens, ki je bil z naskokom najmočnejši.

Do cilja je samo še povečeval prednost in na koncu se je v Zakopanah veselil izjemne zmage s tremi minutami in 48 sekundami naskoka pred Davidejem Formolom (Cannondale Drapac) in klubskim kolegom iz Lotto Soudala Tiesjem Benootom. Ta je zaostal še za 59 sekund več. Primož Roglič je na cilj prišel na 26. mestu. Zaostal pa je za dobrih 15 minut. Preostali trije Slovenci do cilja niso prišli. Matej Mohorič, Simon Špilak in Luka Mezgec so bili med skoraj 90 kolesarji, ki so odstopili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ