Roglič v črnem. Vi odločate, kakšnem

Roglič v črnem. Vi odločate, kakšnem
12.04.2021 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Jumbo Visma je gledalcem in navijačem predstavila tri drese, med katerimi lahko glasujejo. Z zmagovalnim bodo kolesarji dirkali na Tour de France.

Značilna barva kolesarskega dresa Jumbo Visme je rumena. Ta prevladuje, hlačke in del dresa pa je tudi črna. A rumene je v tem primeru za organizatorje dirke po Franciji - za to dirko je rumena najpomembnejša barva in znak vodilnega v skupnem seštevku - preveč.

Zato so od nizozemske ekipe zahtevnali, da na letošnji Tour pridejo z drugačnimi dresi. "Vse od lanskega Toura smo bili v stiku z organizatorji. Iz spoštovanja do rumene majice, smo se s sponzorji dogovorili, da majico prilagodimo," je v uradni izjavi za javnost dejal glavni mož ekipe Richard Plugge:

"S tem smo se soočili s pravim izzivom. To priložnost smo izkoristili in tako kot še nikoli vpletli tudi navijače." Navijači lahko izbirate med tremi temnejšimi različicami. Poimenovali so jih “Rapid Rebel”, “The Black Bee” in “The Transition”. Katera majica vam je najbolj všeč? Glasujete lahko do 15. aprila.

Dan kasneje bo znan zmagovalni dres. Glasujejte lahko prek njihove spletne strani. Dirka po Franciji se bo začela 26. junija v Brestu. Sicer pa je v preteklosti že prihajalo do teh sprememb. Leta 2008 je Saunier Duval rumeno barvo zamenjal za belo. Predtem sta Once in Mercatone Uno rumene barve zamenjala za roza.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ