Roglič z ekipo spet izjemno. Tokrat drugi!

Roglič z ekipo spet izjemno. Tokrat drugi!
13.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič je z ekipo Jumbo Visma uvodni ekipni kronometer na dirki Tirreno-Adriatico končal na drugem mestu. Zmagala ekipa Mitchelton Scott. Na dirki tudi Tratnik, Mohorič in Polanc.

Prestižna dirka Tirreno-Adriatico se je tudi letos začela v kraju Lido di Camaiore. Tudi tokrat je bil najprej na sporedu ekipni kronometer. Preizkušnja je bila dolga 21,5 km. Šlo je za ravninsko etapo ob morju. Sprva je deževalo, potem pa se je okrepil veter. Na startu so bili kolesarji iz 23 ekip, tudi štirje Slovenci. Primož Roglič v dresu Jumba Visme, Jan Tratnik in Matej Mohorič kot člana Bahraina Meride in Jan Polanc v dresu UAE Team Emirates. Primerila se je tudi nesreča. Bora Hansgrohe je med vožnjo naletela na neprevidnega peščca.

Vanj sta se zaletela Rafal Majka in Oscar Gatto. Vodstvo pa je prevzelo moštvo EF Education First. Kolesarji so več kot 20 minut potek dirke spremljali s prostora za vodilne. Ko so bile na startu tudi tiste najhitrejše ekipe, se je cesta že nekoliko posušila in spet so blesteli kolesarji Jumbo Visme. Primož Roglič je bil s kolegi odlično na poti in ciljno črto so prečkali s časom 22:32. Njihova povprečna hitrost je znašala 57,249 km/h. Do tedaj vodilni Deceuninck Quick Step so premagali za 30 sekund.

A tokrat so naleteli na nekoliko hitrejše tekmece. Mitchelton Scott je bil še za sedem sekund hitrejši, pa čeprav so se v zadnjem kilometru kolesarji po izhodu iz ovinka komaj še izognili neprevidni peški s psom. Majico vodilnega v skupnem seštevku je oblekel Michael Hepburn. Tretji čas je postavil Tom Dumoulin s kolegi iz Sunweba. Za zmagovalci so zaostali za 22 sekund. 10. čas je postavila Bahrain Merida, za katero vozita povratnik po poškodbi Matej Mohorič in Jan Tratnik. Jan Polanc je bil 14.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ