Roglič z ekipo začel s petim mestom

Roglič z ekipo začel s petim mestom
01.02.2017 AVTOR: D. Z.
Z ekipnim kronometrom se je začela dirka po Valenciji. Zmagalo je moštvo BMC, najboljša ekipa s Slovencem pa LottoNL Jumbo.

Španija
Z ekipnim kronometrom se je začela dirka po Valenciji. Sicer gre za dirko prve kategorije, a na startu so številni vrhunski kolesarji. Poels, Kwiatkowski, Van Avermaet, Bouhanni …

Na dirki pa so tudi trije Slovenci, in sicer Luka Mezgec, Jan Tratnik in Primož Roglič. Orihuela je gostila 37,9 km dolg uvod. Dolgo so bili v vodstvu člani moštva CCC Sprandi Polkowice. Torej, tudi Jan Tranik. S kolegi je progo premagal s časom 45:32. A jasno je bilo, da bodo najboljši v povprečju drveli več kot 50 km/h. Potem so vodstvo prevzeli član moštva LottoNL Jumbo.

Kolesarji s Primožem Rogličem so s povprečno hitrostjo 51,12 km/h progo premagali v 44 minutah in 29 sekundah. Potem pa so nastopile ekipe, ki v takih preizkušnjah zares blestijo. Kolesarji moštva BMC so na koncu najhitreje premagali razdaljo. Čas 43:17, povprečna hitrost pa 52,538 km/h. Ekipo so sestavljali Bohli, De Marchi, Hermans, Kung, Roche, Schar, Van Avermaet in Manuel Senni, ki je tudi prvi prečkal ciljno črto.

Zato bo tudi nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Moštvo Sky je zasedlo drugo mesto. Poels, ki brani lansko zmago, Deignan, Kennaugh, Kirijenka, Kwiatkowski, Lopez, Puccio in Wisniowski so zaostali za 21 sekund. Člani Quick Stepa so bili tretji, četrti pa Movistar. Roglič je z LottoNL Jumbo z zaostankom 1:12 zasedel peto mesto. Luka Mezgec je z moštvom Orica Scott zasedel 10. mesto. Jan Tratnik in CCC Sprandi Polkowice pa 11.

Francija
Začela se je tudi etapna dirka prve kategorije Etoile de Besseges v Franciji. Prva etapa je potekala od Bellegarda do Beaucaira. Dolga je bila 158 km. Etapa je bila večinoma ravninska, nekoliko bolj zapleteno je bilo na zaključnih štirih krogih, saj so morali kolesarji v vsakem krogu premagati tudi krajši vzpon. Po nekaj več kot treh urah in pol dirkanja so se za zmago udarili sprinterji. Zmage se je veselil domačin Arnaud Demare, ki je premagal Alexandra Kristoffa in Jansa Royja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ