Roglič za konec spet na stopničkah, Jan Tratnik 8.

Roglič za konec spet na stopničkah, Jan Tratnik 8.
20.10.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pa je vendarle konec – tudi uradno – sezone 2019 za dva Slovenca. Primoža Rogliča in Jana Tratnika. Na kronometru Chrono des Nations je bil Roglič tretji, Tratnik 8.

Slovenska kolesarja sta se udeležila prestižnega kronometra Chrono des Nations, ki spada med dirke prve kategorije. Govorimo o 46,3 km dolgi posamični vožnji na čas s startom in ciljem v Les Herbiersu. Letos so organizatorji izpeljali že 38. preizkušnjo. Madsen je branil lansko zmago in napadal že tretjo zapored. A tokrat je naletel na premočno konkurenco.

Na startu sta med drugimi bila tudi Slovenca Jan Tratnik in prvo ime letošnje sezone Primož Roglič. V dežju pa se je na nadvse dolgi preizkušnji najbolje znašel Rogličev klubski kolega pri moštvu Jumbo Visma Jos Van Emden. 46,3 km dolgo progo je premagal s povprečno hitrostjo 50,478 km/h. Čas pa 55:02. Dovolj za zmago z 11 sekundami prednosti pred tretjim s svetovnega prvenstva v Yorkshiru Filippom Ganno.

Tretji je bil Primož Roglič. Zaostal je za 19 sekund in je še zadnji, ki je progo premagal s povprečno hitrostjo, višjo od 50 km/h. Natančneje 50,19 km/h. Sledili so Rasmus Quaade, Mikkel Bjerg, ki je to preizkušnjo v zadnjih dveh letih končal na tretjem mestu, Michael Valgren, Martin Toft Madsen in na osmem mestu Jan Tratnik. Kolesar Bahraina Meride je zaostal za 1:28.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ