Roglič zgrešil pot, a vseeno ugnal vse

Roglič zgrešil pot, a vseeno ugnal vse
01.04.2024 AVTOR: DZ, vir: Itzulia

Primož Roglič je dobil uvodno vožnjo na čas na dirki po Baskiji. Razgibanih in tehnično zahtevnih deset kilometrov je bilo ravno pravšnjih za vrnitev na vrh! Ni pa šlo brez težav.

Irun je gostil start in cilj uvodne preizkušnje na dirki po Baskiji. Tokrat se je v traso vrnila posamična vožnja na čas. Dolga je bila deset kilometrov. Prvi del je bil zelo hribovit in zahteven, obenem pa je bila celotna dirka tudi tehnično zelo zahtevna.

Zaradi vremenske napovedi - v popoldanskih urah naj bi močneje deževalo - je večina favoritov na progo šla med prvimi. Posledično niso bili v prenosu na Eurosportu. Roglič se je na pot podal ob 14:30 in bil je odličen. Že prvi del proge, ki je bil z vidika vzponov najtežji je odpeljal nahitreje. Na spustu in tehnično zahtevnem delu je nadaljeval z izjemno predstavo. Potem pa je prišel ovinek le nekaj metrov pred ciljem.

Čeprav si je večkrat ogledal progo, je šel naravanost, po poti, ki je bila namenjena spremljevalnim vozilom. Napako je hitro spoznal. Na srečo tudi hitrost ni bila pretirano visoka, saj je zaključek potekal na kratek, a strm vzpon. Roglič je obrnil in se vrnil na progo in prečkal ciljno črto s časom 12:34. Prevzel je vodstvo, a izgubil je vsaj deset sekund, če upoštevamo še dejstvo, da je izgubil veliko hitrosti. Povprečna hitrost pa 47,745 km/h. Rogliča do konca nihče več ni uspel prehiteti.

Remco Evenepoel je padel že v prvem ovinku in je na koncu za Rogilčem zaostal za 11 sekund. Dovolj za četrto mesto. Brez večjih napak, a še počasneje je s progo opravil lanski zmagovalec Jonas Vingegaard. Zaostal je za 15 sekund. Drugo mesto je tako s sedmimi sekundami zaostanka osvojil Jay Vine, tretje pa Mattias Skjelmose. Šesti je bil Kevin Vauquelin, sledil pa so še Juan Ayuso, Maximilian Schachmann, Ethan Hayter, Ion Izagirre, Brandon McNulty, Bruno Armirail, Isaac Del Toro …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ