Roglič zmagal tudi na Kitajskem, Rogina zaradi zmešnjave ob vodstvo

Roglič zmagal tudi na Kitajskem, Rogina zaradi zmešnjave ob vodstvo
09.07.2015 AVTOR: D. Z.
Adria Mobil nadaljuje z izjemnimi nastopi na dirki Qinghai Lake. Etapo je dobil Primož Roglič, Radoslav Rogina pa se je povzpel na drugo mesto v skupnem seštevku.

Na dirki Tour of Qinghai Lake je za kolesarji že peta etapa. Xihaizen je gostil start, cilj pa je bil v kraju Gonghe. Etapa je bila dolga 133 kilometrov. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Polivoda, a pred kolesarji je bila spet zelo zahtevna trasa. Po skoraj treh urah dirkanja je bil Radoslav Rogina na dobri poti k zmagi in prevzemu vodstva, a so ga organizatorji v zaključku preusmerili na napačno pot. Na srečo se je Adriji Mobilu vseeno vse izšlo, saj je etapno zmago slavil Primož Roglič.

Dve sekund za njim je drugo mesto zasedel Hossein Alizadeh, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Rogina je bil četrti in je ravno tako zaostal za dve sekundi. Med deseterico je bil tudi Matej Mugerli, ki je z zaostankom 2:32 zasedel sedmo mesto. Alizadeh ima zdaj pet sekund naskoka pred Rogino in 34 pred Coloradom. Roglič se je povzpel na četrto mesto. Zaostaja za 1:33. Matej Mugerli je deveti, a ima že 3:36 zaostanka.

“Na današnjo etapo smo ciljali že pred dirko. Vse je potekalo perfektno do 500 m do cilja. Na klanec HC kategorije  50 km do cilja so pobegnili Rogina, Roglič, Alizadeh, Colorado Hernandez in prišli  na gorski cilj dve min pred rumeno majico Polivodo na vrh. Do cilja so prednost povečali na 2:20. Radoslav Rogina  je bil že v virtualni rumeni majici saj je kilometer pred ciljem napadel in imel že 100 m prednosti. 500 m do cilja, ga je redar, ki izključuje spremljevalna vozila usmeiril na napačno cesto in preden je Rogina obrnil, je že imel 15 sekund zaostanka. Dvojico je odšprintal Primož Roglič in dobil etapo. Sodniki so videli  situacijo, vendar več kot čas zmagovalca Rogini niso mogli dati. Škoda je, ker bi imel 20 sekund prednosti pred drugim, zdaj pa ima 5 sekund zaostanka. Še zdaj smo vsi potrti in razočarani, ampak se ne bomo predali," je dejal Boštjan Mervar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ