Roglič: Nismo ciljali na etapno zmago

Roglič: Nismo ciljali na etapno zmago
08.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj je Primož Roglič povedal po drugi zaporedni zmagi na dirki po Dofineji? Dan pred koncem je trdno na prvem mestu: "Vse se lahko še zgodi. Moramo še dokončati delo."

O etapi: Danes nismo ciljali na etapno zmago. Včeraj smo zmagali in s tem smo bili zadovoljni. Vendar pa so se fantje žrtvovali od prve kilometra naprej. Na koncu je prišlo do tega, da smo celo ujeli Marca Solerja. Vesel sem, da sem imel na koncu močne noge in sem lahko dokončal delo.

O pojmu “Roglification” kot načinu dirkanja: Poskušaš preprosto kot prvi prečkati ciljno črto. Včasih je kolesarstvo preprosto. Je pa res, da je precej bolj zapleteno to tudi doseči, saj moraš najprej preživeti na primer 170 kilometrov. Zaključni del je na koncu najlažji od vsega. Če imaš noge, potem ti lahko uspel, če ne pač ne. Kot sem rekel. Danes me je zaradi vremena po prvem vzponu precej zeblo. Kot bi me še vedno preganjala dirka Pariz-Nica.

O tem, če se je poskušal znebiti Evenepoela: Niti ne. Mi smo skrbeli, da bi bili na varnem. To je bil glavni cilj. Pošteno povedano, nisem kaj veliko pogledoval po ostalih. Vedno sem se vozil povsem v ospredju in poskušal ostati na varnem.

O prednosti pred zadnjo etapo: Vse se lahko še zgodi. Moramo še dokončati delo, a s tem se ne obremenjujem, niti ne obremenjujem s tem ekipe. Lepo bi bilo ostati na kolesu in dati vse od sebe z ostalimi fanti. Vzeli bomo tisto, kar nam bo ponujeno.

O tem, če je bolje pripravljen, kot je pričakoval: Niti ne. Z ekipo smo opravili veliko dela. Lepo je videti, da se nam to že obrestuje in da smo nekaj naredili prav. Želim biti vesel in uživati. Kot sem dejal, ne zmagaš vsak dan.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ