Roglič: Težave s kolenom prehude

Roglič: Težave s kolenom prehude
10.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič ni ubranil lanske zmage na dirki po Baskiji, zdaj pa je tudi priznal, zakaj ni v taki formi: "Boli me neka mišica za kolenom. Že pred startom te dirke nisem imel ravno pravega tedna."

"Seveda bi bil bolj zadovoljen, če bi bil bolj spredaj. Ampak, imam določene težave in ne glede na vse, dal sem vse od sebe. To, kar je bilo, je bilo in se mi zdi, da kaj več v tem trenutku ni bilo mogoče," je Primož Roglič takoj po koncu dirke po Baskiji dejal za RTV Slovenija.

Seveda je v nadaljevanju pogovora razkril tudi, kakšne težave ga v resnici pestijo. "Boli me neka mišica za kolenom. Že pred startom te dirke nisem imel ravno pravega tedna. Tekom te dirke pa ni bilo nič bolje. Potem pa je težko. Vsak obrat čutiš neko bolečino. Na koncu mi je to pobralo preveč moči, preveč vsega. Poskusil se bom spočiti, pozdraviti in šel novim izzivom naproti."

Seveda se zdaj poraja vprašanje, kdaj se bo vrnil na dirke. V tem tednu je v vožnji na čas sicer pokazal odlično vožnjo, na preostalih etapah pa ni bil tako prepričljiv, kot smo ga vajeni. Bolečine v kolenu so torej pustile posledice. Pa bo moral zato izpustiti ardenski klasiki? "Najprej moramo dobro pogledati, za kaj grem. Ugotoviti moramo, kaj je to in kako vse to pozdraviti na najboljši možni način, da potem ne bom imel več težav," je za cyclingweekly dodal Roglič:

"Ta teden sem resnično dal vse od sebe. Užival sem ob vseh teh ljudeh in z ekipo, ki je bila tu." Sicer pa za Jumbo Vismo ni prijeten teden. Predvsem neprijeten je bil petek. Primož Roglič je izgubil majico vodilnega, Jonas Vingegaard je padel tik pred ciljem, hudo pa se je poškodoval še Milan Vader, ki je v bolnišnici v Bilbau.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ