Roglič: Vsaka sekunda bo štela

Roglič: Vsaka sekunda bo štela
01.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sprint Cycling / Itzulia

"Lepo je biti spet tu, noge pa so bile očitno dobre. Počutil sem se močnega. Na koncu sem naredil napako, a sem jo popravil in na srečo je bilo še vedno dovolj," je po zmagi dejal Primož Roglič.

Primož Roglič. Veliki zmagovalec uvodne vožnje na čas. Kaj je povedal po koncu etape, potem ko je moral še dolgo čakati na “vročem stolu”? Seveda je beseda nanesla na napako, ki si jo je privoščil tik pred ciljem, ko je šel naravnost, namesto da bi zavil levo:

“Težava je v tem, da sem prevečkrat opravil ogled proge. Vedno smo šli naravnost, potem pa sem se spomnil, da bi moral biti v tem primeru že na cilju. Zgrešil sem ovinek, tako da sem moral obrniti in potem zapeljati čez ciljno črto.” Ob prihodu na cilj je prehitel Ayusa, potem pa je čakal in spremljal nastope Evenepoela, Skjelmoseja, Vingegaarda …

Vsi so za njim kljub omenjeni napaki zaostali. In tako je moral na vročem stolu preživeti ogromno časa. “Morda sem res moral dolgo čakati na vročem stolu. Enkrat sem v Bilbau čakal še dlje. Ampak, lažje je čakati, kot voziti kolo,” je priznal Roglič. Zdaj je postal tudi uradno najuspešnejši kronometrih na dirki po Baskiji. Slavil je že peto zmago v vožnjah na čas na tej dirki.

Do zdaj je bil s štirimi izenačen z Albertom Contadorjem in Seanom Kellyjem. Po tri imajo Jose Enrique Cima, Tony Martin in Tony Rominger. “Vesel sem. Zadovoljen z občutki in navdušen nad izkupičkom. Tu je veliko močnih fantov in lahko rečemo, da je to bil še najlažji izmed vseh dni, ki nas še čakajo.” Roglič je odgovarjal še na vprašanja o čeladi. Prav Specializedovo so prepovedali, prepoved pa bo v veljavo stopila jutri:

“Prepovedana bo z jutrišnjim dnem. Poleg tega je bilo prijetno, saj je bilo okrog vratu nekoliko bolj toplo.” Pa se strinja s prepovedajo? “Ja. Brez take čelade bo bolje, saj ne pričakujem več tako mrzlih dni,” je še odgovoril Roglič. Posamični preizkus je tako odlično prestal. Zdaj ga čaka preizkus s celotno ekipo. Jutri začnejo braniti vodstvo v skupnem seštevku:

“To je proces. Potrebuješ čas. Tu sem z novo ekipo šele na drugi dirki. Tu je spet skupina novih fantov. Lahko zaupamo v proces. A to je vse, kar lahko. Na Pariz-Nici ni šlo, kot smo si želeli, a zdaj je to nova dirka, nov preizkus.” Seveda so ga novinarji še vprašali, če ga bodo videli sprintati v boju za odbitne sekunde: “To bo zagotovo hud boj vsak dan. Videli, bomo kako se bo vse odvijalo. Na koncu bo vsaka sekunda štela, a vedno je zadnji dan z naskokom najtežji in tam moraš biti v ospredju.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ