Rogličev blog: "Večji del zime na Majorki"

Rogličev blog: "Večji del zime na Majorki"
28.11.2016 AVTOR: D. Z.
"Počasi, a vztrajno se približuje kolesarska sezona," tako je svoj blog začel Primož Roglič.

Primož Roglič se v teh dneh mudi na pripravah na Majorki. Član moštva LottoNL Jumbo je že začel s treningi pred novo sezono, šele njegovo drugo med tisto pravo elito.

Lani je večji del zime preživel v španski Gironi, sodeč po pisanju v blogu pa bo tokrat drugače. “Letos se bom večji del zime pripravljal na Majorki, kjer je klima blaga, vzponi pa dovolj kolesarsko ne-prijazni. Konec novembra se brez težav vozim v kratkih hlačah in majici, ” je v blogu na spletni strani primozroglic.com zapisal član nizozemskega World Tour moštva.

“Sezona, ki se je zaključila je bila dolga in dobra. Prva na najvišji ravni. Poleg prvega Grand Toura je bila zame bogata tudi na reprezentančni ravni. Olimpijske igre, evropsko in svetovno prvenstvo. Vse to so bogate izkušnje in pomembne lekcije. ” Prav te mu bodo že v naslednji sezoni prišle še kako prav, pa čeprav še nima določenega programa dirk:

“V kratkem se bo ekipa zbrala na prvem trening kampu, da začrtamo smernice za 2017. Se veselim nove sezone, do takrat pa mi ostane še kar nekaj poti na slikovitem otoku. ” Roglič se lahko pohvali z zmago v posamičnem kronometru v Chiantiju na dirki po Italiji. Bil je drugi na prologu te dirke. Pa potem tudi deseti v vožnji na čas na olimpijskih igrah v Riu in sedmi na evropskem prvenstvu v tej disciplini. Je tudi državni prvak v kronometru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ