Rogličev prihod: Menim, da je to za ekipo dobra stvar

Rogličev prihod: Menim, da je to za ekipo dobra stvar
10.10.2023 AVTOR: DZ; foto: Sirotti

Jai Hindley je eden izmed vidnejših, vsekakor pa uspešnejših članov moštva Bora Hansgrohe in vsekakor je pomembno, kako bo tudi sam sprejel prihod Primoža Rogliča.

Jai Hindley je leta 2022 dobil dirko po Italiji. Predtem je enkrat že bil drugi, potem ko je zadnji dan izgubil boj za zmago proti Geogheganu Hartu. Letos je vse stavil na dirko po Franciji. Uspelo mu je dobiti prvo pirenejsko etapo do Larunsa in za en dan obleči rumeno majico.

"Sezona je bila polna vzponov in padcem. Ni bila moja najboljša, če sem odkrit. Tour je bil prvi cilj in vse moči sem usmeril v to. Zelo lepo je dobiti etapo in nositi majico, a z vidika skupnega seštevka ni bilo tako, kot sem si želel. Ampak, takšno je življenje. Iti moraš naprej," je dejal Hindley. Tour je končal na sedmem mestu. Zdaj se Hindley očitno veseli tudi prihoda Primoža Rogliča, pa čeprav do zadnjega ni vedel, da so pri ekipi uspeli v pogajanjih z Rogličem:

"Vsi so slišali fovorice, a mene so obvestili tik pred uradno potrditvijo s strani ekipe." Se pa Rogličevega prihoda očitno veseli. "To je kar vznemirljivo. Za ekipo je to ogromna pridobitev, saj je eden izmed najboljših kolesarjev na svetu. To dokazuje iz leta v leto," je za GCN dejal Roglič in poudaril: "Je kolesar najvišje ravni. Ko tak kolesar pride v ekipo, morajo vsi ostali stopiti stopničko više. Zato menim, da je to za ekipo dobra stvar." Seveda pa še ni jasno, kako se bo celotna ekipa prilagodila ciljem posameznikov. Trase tritedenskih dirk namreč še niso znane. Prvi jo bodo razkrili organizatorji dirke po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ