Rogličeve neobrite noge in pripravljenost

Rogličeve neobrite noge in pripravljenost
08.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Priož Roglič je na presenečenje mnogih sezono začel na dirki Tirreno-Adriatico. Obenem je posornost pritegnil z neobritimi nogami.

Nepisano pravilo, tradicija in že skorajda obveznost vsaj profesionalnega kolesarja je, da ima obrite noge. Gre za nekaj, kar jemljemo za samoumevno. Očitno pa ne Primož Roglič. Na dirki Tirreno-Adriatico. In tako je v prvih treh dneh dirkanja v Italiji - dirko je v preteklosti že dobil - požel veliko pozornosti. Glavni razlog? Predvsem neobrite noge.

"Po tej dirki pa bomo videli, kaj moramo še popraviti in kje se še lahko izboljšamo."

Sicer pa je 11. v skupnem seštevku, potem ko je opravil z uvodnim kronometrom, zahtevne etape pa šele prihajajo. "Po višinskih prirpavah sem čutil, da sem dovolj dober za vrnitev na dirke," je dejal novinarjem na dirki. Dirkal ni že vse od septembrskega padca in odstopa z dirke po Španiji. Zdaj se je končno vrnil. Predčasno, saj je sprva napovedoval, da se bo vrnil na dirki po Kataloniji.



"Ne želim biti pod pritiskom glede skupnega sešteveka. Ta tukaj ni v prvi vrsti. Cilj je začeti spet z dirkami in se vrniti v karavano. Videl bom, če bom lahko dirkal z najboljšimi. Tukaj bomo poskušali biti že kot ekipa čim boljši." Roglič je obenem dejal, da je na pripravah opravil ogromno treninga: "Po tej dirki pa bomo videli, kaj moramo še popraviti in kje se še lahko izboljšamo." Če se še pošalimo: Ena izmed stvari so vsekakor obrite noge.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ