Rogliču dve zvezdici pred kronometrom

Rogliču dve zvezdici pred kronometrom
09.08.2016 AVTOR: D. Z.
Pri cyclingquotes so predstavili traso vožnje na čas na olimpijskih igrah in med favoriti niso pozabili omeniti niti Primoža Rogliča.

Na spletni strani cycling quotes prav pred vsako dirko naredijo podrobno napoved preizkušnje in obenem zapišejo, kdo so po njihovem mnenju favoriti za zmago. To so naredili tudi pred kronometrom. Ob kolesarjih, ki so najresnejši kandidati za zmago zapišejo zvezdice.

Tisti z največjim številom zvezdic je po njihovem mnenju največji favorit. In kar pet so jih prisodili Tom Dumoulinu. Seveda, pod pogojem, da nima več težav z zapestjem. Štiri zvezdice so prisodili Vasiliju Kirijenki in Chrisu Froomu, sicer sta oba člana Skya. Tri zvezdice so prejeli Rohan Dennis, Fabian Cancellara in Ion Izagirre. Potem pa je že Primož Roglič. Dve zvezdici, ob njem pa Tony Martin, Jonathan Castroviejo in Nelson Oliveira.

Eno zvezdico so novinarji dodelili Kwiatkowskemu, Konigu, Barti, Phinneyju in Bodnarju. »Za konec bomo izpostavili še Primoža Rogliča. Slovenec je bil poznan kot čisti hribolazec. Očitno pa je v sebi skrival nadarjenost za kronometer, ki je na dan prišla na Giru. Ves kolesarski svet je presenetil z drugim mestom na uvodnem kronometru, potem pa je nekaj dni kasneje dobil še daljšo vožnjo na čas, « so med drugim zapisali ob predstavitvi Rogliča.

Obenem so izpostavili še njegovo tretje mesto v kronometru na diri po Poljski, torej tik pred prihodom v Rio. »Na cestni dirki je dokazal, da je dobro pripravljen in je bil v zaključku eden izmed agresivnejših kolesarjev. Ker je hribolazec, bi mu morala ta proga zelo ustrezati. Poleg tega se je bolj posvetil vožnji na čas, tako da bi lahko bil še boljši kot na Giru. Videli pa bomo, če se lahko vrne na raven iz Gira, « so še zapisali pri cycling quotes. Tudi pri cyclingtips so med favorite uvrstili Rogliča in zapisali: »Je nekdanji skakalec, ki ga ne smemo spregledati. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ