Rohan Dennis do zmage, napeto med najboljšimi

Rohan Dennis do zmage, napeto med najboljšimi
23.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Drugi dan na dirki po Kataloniji. Posamična vožnja na čas. Zmagal je Rohan Dennis. Matej Mohorič je bil 29.

Na dirki po Kataloniji so se kolesarji soočili z razgibano 18,5 km dolgo posamično vožnjo na čas. Med kandidate za najvišja mesta je vsekakor spadal tudi Rohan Dennis. Dvakratni svetovni prvak v tej disciplini ni razočaral. Potem, ko mu podvig ni uspel na dirki Pariz-Nica, je tukaj pokazal pravo vožnjo.

Banyoles je gostil start in cilj, na progi pa je Dennis preživel 22 minut in 27 sekund. Povprečna hitrost pa kar 49,443 km/h. To je zanj prva zmaga v posamični vožnji na čas po osvojitvi naslova v tej disciplini leta 2019. Takrat je bil najboljši v Yorkshiru. Med najboljše je spet posegel Remi Cavagna. Spet je bil drugi. Tokrat je zaostal za pet sekund. Na tretjem mestu sta bila z 28 sekundami zaostanka Joao Almeida in Brandon McNulty.

Sledili so Steven Kruijswijk, Richie Porte, Adam Yates, Josef Černy, Stefan De Bod in Geraint Thomas. Matej Mohorič je postavil 29. čas. Zaostal je za 1:12 in bil dve sekundi pred Alejandrom Valverdejem. Domen Novak je bil 159. V skupnem seštevku Andreas Kron po pričakovanjih ni zadržal vodstva. Sta pa na vrhu dva z istim časom. Joao Almeida bo nosil majico vodilnega, drugi je Brandon McNulty.

Oba spadata tudi v kategorijo mlajših kolesarjev. Luis Leon Sanchez na tretjem mestu za njima zaostaja za tri sekund. Da je dirka še zelo odprta dokazujejo zaostanki. Prvega Almeido in 45 Naira Quintano loči le 1:07. Zanimivo. Med prvo deseterico so kar trije kolesarji Ineosa, ki je sem prišel zares zvezdniško zasedbo. Matej Mohorič je s 44 sekundami zaostanka 21. Domen Novak pa 114.

Že jutri bi se razlike lahko krepko povečale. Govorimo o 203 km dolgi etapi, ki večji del ni nič posebnega. Za konec pa se bodo morali kolesarji povzpeti na Vallter 2000. Govorimo o ciljnem vzponu. Cilj pa bo na kar 2145 metrih nadmorske višine. Govorimo o 11,3 km dolgem vzponu s 7,6-odstotnim povprečnim naklonom. Najstrmejši je na kmalu po začetku. Z izjemo zadnjega kilometra in krajšega vmesnega odseka pa je naklon na tem vzponu vseskozi nekaj več kot osemodstoten.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ