Rohan Dennis dobil boj najboljših

Rohan Dennis dobil boj najboljših
19.01.2023 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki Tour Down Under je bila na sporedu zahtevna druga etapa in dobili smo boj najmočnejših na vzponih. Rohan Dennis je dobil etapo in prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Brighton je gostil start, Victor Harbor pa cilj 155 kilometrov dolge etape. Ta je bila nadvse razgibana z vzponi Heatherdale Hill, Parawa Hill in Nettle Hill po 133 kilometrih dirkanja. Ta je bil z dvema kilometroma in 7,8-odstotnim povprečnim naklonom najtežji.

Prav tu je prišlo do ključnih potez. Zaradi vetra in razgibanega terena je že predtem prišlo do selekcije, ob vznožju Nettle Hilla pa je Matthews imel težave s kolesom in je tako zaostal. Jay Vine je prvi sprožil resen napad, sledili pa so mu Simon Yates, Rohan Dennis. Jai Hindley in Mauro Schmid.

Hitro se je videlo, da so to najmočnejši kolesarji na dirki. Kolesarji Ineosa so organizirali lov, tako da do večje razlike ni prišlo. 12 kilometrov pred ciljem je na nekategoriziranem vzponu zaradi krčev zaostal do tedaj vodilni Alberto Bettiol. Zaključek je bil zanimiv. Glavnina se je vodilni približevala, a ujeti jih ni uspela.

Prvi je pospešil Hindley, ki je vedel, da v samem sprintu nima večjih možnosti. Kolesar Bore ni bil uspešen, zato pa je vse skupaj izkoristil Rohan Dennis. Dolg napad oziroma sprint je to bil. A kolesar Jumbo Visme je bil dovolj močan in se je lahko veselil prepričljive zmage.

Dve sekundi za njim je ciljno črto prečkal Jay Vine. Potem pa Schmid, Yates in s petimi sekundami zaostanka Hindley. Glavnina je izgubila 11 sekund. Sprint je dobil Caleb Ewan. V skupnem seštevku vodi Dennis, ki ima vsega tri sekunde naskoka pred Vineom in 12 pred Sheffieldom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ