Rohan Dennis in Bahrain Merida sta se razšla

Rohan Dennis in Bahrain Merida sta se razšla
30.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pravzaprav pričakovana novica. Bahrain Merida je sporočila, da je z Rohanom Dennisom prekinila pogodbo.

Rohan Dennis je pred dnevi ponovil lanski uspeh. Postal je svetovni prvak v vožnji na čas. To je bila njegova prva dirka po nepričakovanem odstopu z dirke po Franciji. Član Bahraina Meride očitno ni bil zadovoljen z opremo, saj je na svetovnem prvenstvu uporabljal kolesa BMC – tako za vožnjo na čas kot za cestno preizkušnjo. Bahrain Merida mu prek družabnih omrežij ni čestitala. In tako smo lahko samo čakali na novico, ki so jo v javnost podali včeraj.

Rohan Dennis ni več član moštva Bahrain Merida, torej ekipe, v katero je prišel pred letošnjo sezono kot eden izmed velikih zvezdnikov. “Ekipa je 13. septembra prekinila pogodbo z gospodom Dennisom. Tega do zdaj nismo objavili, ker smo želeli, da se v miru pripravi na posamično vožnjo na čas na svetovnem prvenstvu. Dennis je že obvestil UCI,” so sporočili iz Bahraina Meride. Dodali so, da zadeve do nadaljnega ne bodo komentirali.

Pri cyclingnews.com so pisali, da naj bi Rohan Dennis s Toura odstopil, ker naj ne bi bil zadovoljen z dresi, ki jih je imel na voljo za vožnjo na čas. Pogodbo z Bahrainom Merido je imel tudi za naslednje leto, a do tega očitno ne bo prišlo. Kje bo Dennis nadaljeval kariero? Avgusta je izjavil, da želi voziti za Bahrain Merido. Takrat so tudi pri Trek Segafredu potrdili, da se je Dennisov agent pozanimal, če bi mu ponudili pogodbo. Prejel naj bi tudi ponudbo moštva CCC, torej naslednika moštva BMC, katerega član je že bil. A ta ponudba naj bi bila finančno nesprejemljiva. Omenjajo tudi povezavo z Ineosom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ