Rohan Dennis novi vodilni v Avstraliji

Rohan Dennis novi vodilni v Avstraliji
22.01.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Tretjo etapo dirke Tour Down Under je dobil kolesar BMC-ja Rohan Dennis. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke.

Tour Down Under, 3. etapa:
1. Rohan Dennis (BMC)   3:35:08
2. Cadel Evans  (BMC)
3. Tom Dumoulin (Giant)
4. Maxime Bouet (Etixx)
5. Michael Rogers (Tinkoff)
6. Richie Porte (Sky)
7. Jack Haig (UniSA)
8. Ruben Fernandez (Movistar)
9. Domenico Pozzovivo (AG2R)
10. Simon Gesche (Giant)
 

Dirko so odločili napeti zadnji kilometri etape, ki se je končala s kilometer dolgim ciljnim šprintom navkreber. Kapetan ekipe BMC Cadel Evans je napadel prvi in si skupaj z Richijem Porteom, Domenicom Pozzovivom in Tomom Dumoulinom privozil nekaj metrov naskoka pred zaključkom.

Rohan Dennis je bil najprej ujet v ozadju skupine, napadel pa je točno pod znakom za zadnji kilometer. Ker je mimo "priletel" iz ozadja, si je hitro privozil nekaj prednosti pred vodilnimi in jo brez večjih težav zadržal do cilja. Odličen ekipni rezultat je dopolnil Cadel Evans z drugim mestom, tretji pa je bil kolesar Giant Alpecina Tom Dumoulin. Enak je tudi vrstni red v skupnem seštevku, Dennis ima sedem sekund prednosti pred Evansom in še dve več pred Dumoulinom.

Kljub temu pa mladi Avstralec poudarja, da kapetan ekipe ostaja njegov precej bolj izkušeni rojak: "Po pravici povedano nisem pričakoval, da bom imel dovolj moči za etapno zmago. Načrtovali smo, da bom napadel in s tem omogočil Evansu, da le sledi tekmecem in si privozi zmago. Nato pa sem si hitro nabral nekaj prednosti in jo zadržal do cilja. Vendar pa Cadel v mojih očeh še vedno ostaja kapetan dirke, čaka pa nas še nekaj težkih etap, predvsem Willunga in Mt. Baker. Bomo videli, kako se bo razpletlo."

Današnja 145 kilometrov dolga etapa do Mount Bakerja bo namenjena šprinterjem, dirko pa bo najverjetneje spet odločila sobotna etapa, ki se bo končala z vzponom na Willungo, kjer je bil lani najboljši Richie Porte.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ