Rohan Dennis: Želim uživati v teh trenutkih

Rohan Dennis: Želim uživati v teh trenutkih
26.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Nisem pričakoval, da bom zmagal s takšno prednostjo. Menil sem, da bo to boj do zadnjih kilometrov,” je povedal svetovni prvak Rohan Dennis.

Rohan Dennis je veliki junak članskega kronometra na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Več let je že v samem vrhu v tej disciplini, zdaj pa je to dokazal še na svetovnem prvenstvu. V lovu na mavrično majico: “To majico sem res že zelo dolgo lovil. Recimo, da sem vsaj v zadnjih štirih letih vedno imel realne možnosti za zmago. Pot je bila dolga, a zdaj je vse poplačano.” Bil je tako zelo prepričljiv, da je že pred vzponom imel veliko prednost pred zasledovalci.

Tudi pred največjim tekmecem, aktualnim svetovnim prvakom v tej disciplini Tomom Dumoulinom. Drugi, precej zahtevnejši del pa je Dennis ravno tako odpeljal odlično: “Takoj potem, ko sem prečkal vzpon sem vedel, da sem na poti proti zmagi. Ko je na vrh prišel še Tom, sem imel minuto prednosti. Vedel sem, da bom, če se spet ne zgodi kaj nepredvidenega, prišel do zmage. Moral sem ostati miren, ostati na kolesu in poskrbeti, da ne naredim kakšne neumnosti. Nadaljeval sem tako, kot da se v lovu na majico borim za vsako sekundo. Nisem želel popuščati. Želel sem zaključiti v slogu.”

In končno je lahko na podelitvi oblekel mavrično majico. V vožnji na čas je do današnjega dne to uspelo samo enemu Avstralcu, in sicer Michaelu Rogersu. “Pred podelitvijo sem malce razmišljal o preteklosti, kaj vse sem pretrpel, da sem zdaj tukaj. Zdaj pa želim samo uživati v uspehu, uživati v teh trenutkih, užiti vse skupaj,” je po podelitvi še dejal Dennis, letos še član moštva BMC, naslednje leto pa član Bahraina Meride.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ