Rok Korošec in Matic Grošelj končala karieri (VIDEO)

Rok Korošec in Matic Grošelj končala karieri (VIDEO)
01.01.2021 AVTOR: DZ

Kolesarja moštva Ljubljana Gusto Santic Rok Korošec in Matic Grošelj sta sporočila, da tudi uradno končujeta kolesarski karieri.

Rok Korošec se je s kolesarstvom začel ukvarjati kot gorski kolesar, v Calcitu. Potem pa se je odločil, da se, podobno kot pred njim Luka Mezgec preizkusi tudi na cesti. S pomočjo Radenske je pri 21 letih naredil ta preskok.

Leta 2017 je odšel v avstrijski Amplatz BMC. Po dveh sezonah v Avstriji se je vrnil domov, saj je ekipa, takrat imenovala My Bike Stevens razpadla. Prišel je v moštvom Ljubljana Gusto Santic, ki je takrat ostalo brez Žige Jermana in Tadeja Pogačarja. Po dveh letih v tej ekipi pa se je odločil, da konča kariero:

"Hvala vsem, ki ste bili del moje kariere v teh izjemnih 12 letih kolesarstva. Čas je za nove avanture," je zapisal na Facebooku. Pohvali se lahko z zmago na dirki Gemenc GP leta 2018. Dobil je tudi dirko Umag Trophy in Visegrad 4 Bicycle Race. Lani je bil drugi na dirki Hrvaška-Slovenija.

Poleg Roka Korošca je športno pot končal tudi Matic Grošelj, ki je bil ravno tako član moštva Ljubljana Gusto Santic. Za ekipo je, tako kot Korošec, nazadnje odpeljal še etapno dirko po Furlaniji. Lani je bil šesti na dirki za VN Adrie Mobila. Pred tremi leti je bil tretji na dirki GP Industrie del Marmo, pa četrti na dirki Beogra-Banjaluka.  Predvsem pa se je na mnogih dirkah izkazal z dolgimi pobegi.

"Čas je za slovo, vendar pa menim, da so poslavljanja žalostna in veliko raje bi rekel: "Živijo." Zato živijo novi avanturi. Rad bi se zahvalil vsem, ki so me podpirali, me vzpodbujali in verjeli vame. Hvala vam," je na Facebooku zapisal Grošelj.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ