Rok Korošec na Madžarskem med najboljšimi

Rok Korošec na Madžarskem med najboljšimi
02.07.2016 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Radenske Ljubljana so na dirki po Madžarski. Za njimi so tri etape. Korošec visoko v skupnem seštevku, Jenko v sprintih, Otoničar na v prologu.

Martin Otoničar v dresu italijanske ekipe in kolesarji Radenske Ljubljana nastopajo na dirki druge kategorije po Madžarski. Že v sredo so odpeljali kilometer dolg prolog v mestu Szombathely. Domačin Sando Szalontay je bil najboljši. Za progo je potreboval minuto in pet sekund. Tretji je bil Roman Otoničar, peti pa Robert Jenko, ki je zaostal za eno sekundo.

Med desterico, natančneje na sedmem mestu je bil Jure Miškulin. Sledila je 133 kilometrov dolga etapa. Fertod je gostil start, cilj pa mesto Keszthely. Estonec Mihkel Raim je bil po skoraj treh urah dirkanja najboljši. Rok Korošec pa se je izkazal s petim mestom. Zaostal je za 53 sekund. Druga etapa je bil bolj po meri sprinterjev. Amine Ahmed Galdoune je bil po 164 kilometrih dirkanja najboljši. V mestu Siofok je na šestem mestu ciljno črto prečkal Robert Jenko.

Tretja etapa je potekala od Cegleda do Karcaga in je bila s 185 kilometri tudi najdaljša. Gediminas Kaupas je bil po štirih urah in 22 minutah najboljši. Brutno Maltar iz Radenske je zasedel drugo mesto. Z istim zaostankom pa je na cilj prišel tudi Rok Korošec. Kot najboljši Slovenec je zasedel četrto mesto. Dve etapi do konca Mihkel Raim vodi. Rok Korošec je z zaostankom minute in šestih sekund šesti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ